• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

DPÜ Evliya Çelebi’de Başarılı Organ Nakilleri

DPÜ Evliya Çelebi’de Başarılı Organ Nakilleri
Kütahya'da bir anne böbreği, oğluna verdi. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli üroloji uzmanı Doç.

Kütahya'da bir anne böbreği, oğluna verdi. Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli üroloji uzmanı Doç. Dr. Şahin Kabay, böbrek rahatsızlığı olan Arif Ayaklı'ya annesi Nazife Ayaklı'dan alınan böreği naklettiklerini ifade etti.

Canlıdan canlıya böbrek nakli ameliyatını Kütahya'da ilk kez hastanelerinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Doç. Dr. Kabay, "Hastanemizde organ naklinde büyük bir ekiple çalışıyoruz. İlk vakalarımızı gerçekleştirdik. Cuma günü kendi hastanemizden çıkan beyin ölümü ile bir bayan hastamıza dönerden ilk nakli yaptık. Dün itibariyle de canlıdan canlıya dediğimiz annenin oğluna vermesi ile ilk nakil, böbrek nakli gerçekleştirildi. Şu an için hastalarımızın durumları gayet iyi. Bir sıkıntıları yok. İnşallah önümüzdeki süreçlerde hastalarımıza daha iyi hizmet vermeye çalışacağız. Kütahya'mıza hayırlı olmasını diliyor, bundan sonrada vakalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Kabay, beyin ölümü gerçekleşen ve yakınlarının organlarını bağışladığı 57 yaşındaki Mehmet Özdemir'in organlarının da hastanelerinde alındığını söyledi.

Özdemir'in bir böbreğini hastanelerinde tedavi gören bir böbrek hastasına naklettiklerini belirten Doç. Dr. Kabay, diğer böbrek ile karaciğerin de İzmir'e gönderildiğini kaydetti.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. İsmail Zehir, sağlıkta dönüşümle bir çok konuda bir çok konuda hizmet vermeye başladıklarını ve son 7-8 aydır nitelikli hizmetin arttığını ifade ederek, "Dumlupınar Üniversitesi ile yaptığımız afiliasyondan sonra nitelikli hizmetlerin daha da fazlalaştı. Anjiyo, KVC ameliyatları gibi bir çok değişik ameliyat yapılmaktadır. En son 3 ay önce Organ Nakli ile ilgili Sağlık Bakanlığında ruhsatlandırma almıştık. diye konuştu. (EFE)

DPÜ Evliya Çelebi’de Başarılı Organ Nakilleri

DPÜ Evliya Çelebi’de Başarılı Organ Nakilleri

DPÜ Evliya Çelebi’de Başarılı Organ Nakilleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim