• BIST 9934.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Down sendromlu gençlere istihdam desteği

Down sendromlu gençlere istihdam desteği
Down Sendromu Derneği tarafından üç senedir uygulanan "Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum" başlıklı proje Temmuz ayından bu yana Sabancı Vakfı Hibe...

Down Sendromu Derneği tarafından üç senedir uygulanan "Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum" başlıklı proje Temmuz ayından bu yana Sabancı Vakfı Hibe Programları katkısı ile devam ediyor. Proje kapsamında 34 down sendromlu, iş koçları tarafından eğitime tabi tutuldu ve muhtelif şirketlerde istihdam edildi.

Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen, down sendromlu gençlerin ekonomik hayata katılımını arttırmayı amaçladıklarını bildirdi. Ekmen, şunları ifade etti:

"Down sendromlu gençlerin ve ileride tüm zihinsel engelli gençlerin iş koçlarının katkısı ile aktif bir çalışma hayatı yürütebileceğine kanaat getiriyoruz. Bu nedenle de iş koçları yetiştirmeyi ve bunun ülke genelinde yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz. İş Koçluğu Programının Türkiye'de bir zihinsel engelli istihdam politikası olarak uygulanmasını talep ediyoruz."

İstihdamın engelli bireylerin hayatın her alanına katılım adına önemini vurgulayan Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ise şu açıklamalarda bulundu:

"Down Sendromu Derneği ile beraber de zihinsel engelli gençlerin iş hayatına katılımı için örnek teşkil eden bir model üzerinde çalışıyoruz. Derneğin bu konudaki uzmanlığının yanına hibe desteğimizi ve proje danışmanlığımızı koyarak bu yıl 20 gencin istihdamına ve İş Koçluğu modelini Türkiye'ye duyurmaya katkıda bulunacağız."

Down sendromlu gençlerin istihdama katılımının, aileleri ve onlarla beraber çalışacak yaklaşık 4 bin kişinin doğrudan etkilenmesinin hedeflendiği projeye katkı sunan kurumlar şöyle; Bimeks, Big Chef's, Ravago Petrokimya Üretim AŞ, Hilton İstanbul Bomonti Hotel&Conference Center, Deichmann, Bantaş, ISS Hazır Yemek Üretim ve Hizmet AŞ.

Down sendromlu gençlere istihdam desteği

Down sendromlu gençlere istihdam desteği

Down sendromlu gençlere istihdam desteği

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim