• BIST 9883.9
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Down Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Down Farkındalık Etkinliği Düzenlendi
İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi 3. Sınıf öğrencileri tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu...

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi 3. Sınıf öğrencileri tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü etkinliği çerçevesinde Down Sendromu farkındalık etkinliği düzenlendi.

İnönü Üniversitesi BESYO Spor salonunda gerçekleşen etkinliğe İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik'in eşi Özden Çelik, Üniversite öğrencileri ve Down sendromlu çocukların aileleri katıldı. Açılış konuşmasını İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve BESYO Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ yaptı. Özbağ ,etkinliği düzenleyenlere teşekkür ederek, "Dünya da insanların gülen yüzleri olarak bizlerde iz bırakan bu farklı çocuklarımızın masumiyetin simgesi çocuklarımızın doğallığın simgesi çocuklarımızın günlerine hep birlikte kutlama imkanı doğmuş oldu." ifadelerini kullandı. Aynı zamanda Down sendromlu çocuk annesi olan etkinliğe İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik'in eşi Özden Çelik ise "Ben şimdi bir Down sendromlu velisi olarak annesi olarak bu programa katıldım. Öncelikle böyle bir program düzenleyip farklı bir gün geçirmemize vesile olanlara teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir bölümün açılmasına vesile olan ve hiçbir Üniversite de olmayan beden eğitimi bölümü engelliler bölümünün olması Üniversite içinde engelliler rehabilitasyon merkezinin olması için İnönü Üniversitesi Rektörü Cemil Çelik'e teşekkür ediyorum. Gerçekten elini taşın altına koymadığınız zaman hiç bir şey olmuyor. Bu güzel duyguları paylaştığınız için şükranlarımı sunuyorum. Kolaylıklar diliyorum. Bizim için her gün downlular günüdür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli spor dallarında ödül alan Down sendromlu öğrencilere madalyaları verildi.

Down Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Down Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Down Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim