• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Donmak Üzere Olan Eşeğe Sahip Çıktı

Donmak Üzere Olan Eşeğe Sahip Çıktı
Muş'ta hayatı felç eden ağır kış şartları hayvanları olumsuz etkiliyor.

Muş'ta, donmak üzere olan bir eşeğe köylüler sahip çıktı.

Muş'ta hayatı felç eden ağır kış şartları hayvanları olumsuz etkiliyor. Sibirya soğuklarının etkilediği şehirde donmak üzere olan eşeğe Kutbettin Kaya isimli bir vatandaş sahip çıktı. Kaya, eşeği ahıra götürerek beslemeye başlarken adını Kadife koydu. Eşeğin soğuk havadan dolayı arka iki ayağında aksama meydana geldiğini ve yapılan tedaviden sonra yürüyüşe çıkardığını belirten Kutbettin Kaya, eşeğe sırtını dönüp gitmesine vicdanının el vermediğini söyledi. Eşeğin giderek iyileşmesine sevindiğini ifade eden Kaya, "Bu hayvan dışarıdaydı ve kar yağıyordu, donmak üzereyken ben yakaladım. Getirdim ahırıma. Ahırda yer olmadığı için yine zorla yerleştirdim, hayvanın dışarıda kalmaması için. Hayvana sahip çıktık. Ondan sonra içeriye aldım, yemini verdim. Yani vicdanım el vermedi dışarıda kalmasına" dedi.

Hayvan sahiplerinin kış mevsiminde yem almamak için eşekleri dışarı salmasına tepki gösteren Kaya, "Sonbaharda salarlar dışarıya. Sahipleri var yani. Bahar oldu mu hemen sahip çıkıyorlar. Diyorlar bizim hayvanımız. Saman zamanı kışın içeriye almıyorlar. İlkbaharda kar yerden kalktığı zaman alırlar. Vicdansızlık yani. İnsanlık dışıdır" ifadelerini kullandı.

Eşeğe ayrıca eziyet edildiğini ve sırtında hâlâ yara olduğunu kaydeden Kaya, "İki ayağı soğuktan donmak üzereyken buldum. Hayvana çok eziyet vermişler belinde yara var. Ben paramla yem alırım. Zar zor hayvanlarıma yetiyor. Kışın benim yanımda kalacak. Ne olursa olsun bu hayvana sahip çıkacağım" dedi.

Babasının sahipsiz eşeği getirmesine çok sevindiğini ve her an ona su verip sevdiğini kaydeden Ozan Kaya (15) ise, "Yemini veriyoruz. Saman ve yem karıştırıyoruz. Yemden sonra suya götürüyoruz. Sonra yerini temizliyoruz, içeriye bırakıyoruz. Bu kış bakıyoruz buna. Hiç eşeğe binmemiştim. Yazın biraz daha gelişsin, tam beslensin o zaman bineceğim. Tam keyfim yerine gelecek" şeklinde konuştu.

Donmak Üzere Olan Eşeğe Sahip Çıktı

Donmak Üzere Olan Eşeğe Sahip Çıktı

Donmak Üzere Olan Eşeğe Sahip Çıktı

Donmak Üzere Olan Eşeğe Sahip Çıktı

Donmak Üzere Olan Eşeğe Sahip Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim