• BIST 9886.95
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Dondurucu soğukta umut nöbeti

Dondurucu soğukta umut nöbeti
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini gazeteciler Yalçın Bayer ve Figen Atalay devraldı.

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan umut nöbetini gazeteciler Yalçın Bayer ve Figen Atalay devraldı. Sıcaklığın eksi dereceleri gördüğü soğuk havada nöbete başlayan Bayer, "Biz yankesicilik yapmadık, hırsızlık yapmadık, namussuzluk yapmadık. Haber ilkeleri çerçevesinde görev yaptı bu arkadaşlar." dedi.

Silivri Cezaevi'ne gelen Yalçın Bayer ve Cumhuriyet Gazetesi Eğitim Editörü Figen Atalay, umut nöbetine başladı. Fırtınalı bir havada nöbet tutan Bayer, "Derler ki "Allah seni Trakya ayazında dondursun" Şu anda eksi 4 dereceymiş. Gerçek bir ayaz var." dedi.

2015'te çok acı tablolarla karşılaşıldığını belirten Bayer, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok suikast ve terör olayları oldu. Endişeli bir yıl geçirdik. 2016'da mutlu, acılarla karşılaştırmadan yeni bir yıl dileyelim. Buradaki arkadaşlarımıza destek vermek üzere geldik. Ama onlarla görüşme imkanı da bulamadık. Onların cezaevinden çıkmaları, aramıza tekrar katılmaları dileğinden başka yapabileceğimiz bir şey yok.

'HIRSIZLIK, NAMUSSUZLUK YAPMADIK. ARKADAŞLARIMIZ GAZETECİLİK YAPTI'

Artık bu iş Türkiye'den çıktı, uluslararası platformlara yayıldı. Oralarda neler olacağı konusunda iktidarın duyarlılık göstermesi, hukukun gereklerini yerine getirmesi gerekir. Biz yankesicilik yapmadık, hırsızlık yapmadık, namussuzluk yapmadık. Haber ilkeleri çerçevesinde görev yaptı bu arkadaşlar. Ama demek ki siyasi irade bunlardan hiç hoşnut değil. Yeni yılda bütün tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması dileğiyle.. 92 yıldan beri kahır çeke çeke bittik. Bayramlarımız öyle oldu, dini bayramlarımız öyle oldu, artık huzur içerisinde olmak istiyoruz. Herkese akıl fikir diliyorum."

FİGEN ATALAY: DAHA ÇOK MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR

Tutuklu gazetecilerin yeni yıla cezaevinde girdiklerini hatırlatan Figen Atalay da, "Bundan dolayı çok üzgünüm, çok öfkeliyim. Tutuklu meslektaşlarımın yeni yılını kutluyorum. Yeni yılda meslektaşlarımızın özgürlüklerine kavuşması için daha çok mücadele etmemiz lazım. Artık izleyici olmaktan çıkıp elimizden gelen ne varsa yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim