• BIST 10247.75
  • Altın 2395.162
  • Dolar 32.2695
  • Euro 34.6233
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 19 °C

“Dolu Dolu Çalıştılar, Doya Doya Tatil Hakları”

“Dolu Dolu Çalıştılar, Doya Doya Tatil Hakları”
Çocukların okul dönemi boyunca yoğun emek harcadığını ve tatil hakkı kazandığını söyleyen Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir Kampüsü İlkokul...

Çocukların okul dönemi boyunca yoğun emek harcadığını ve tatil hakkı kazandığını söyleyen Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir Kampüsü İlkokul Müdürü Ayşe Peker, "Ebeveynler, çocuklarının dinlenme ve eğlenme hakkına saygı duymalı" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesiyle beraber ilk ve orta dereceli okullar yarıyıl tatiline girdi. İki hafta sürecek tatil boyunca öğrenciler, dönemin yorgunluğunu atmak için bol bol dinlenme ve eğlenme fırsatı bulacak. Tatil sürecinde anne ve babalara çok önemli görevler düştüğünü ve bu sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Anabilim Eğitim Kurumları Ataşehir Kampüsü İlkokul Müdürü Ayşe Peker, tatilin bir kültür olduğunu ve çocuklara bu kültürün aşılanması gerektiğini ifade etti. Tatil dönemlerinde çocukların dinlenme ve eğlenme haklarını saygı duyulması gerektiğini söyleyen Peker, "Çocuklar dolu dolu çalışıp yoğun emek harcayarak doya doya eğlenme ve tatil yapma hakkını kazandılar. Aileler, tatil sürecini çocukları ile birlikte verimli zaman geçirerek fırsata dönüştürmeli ve çocukların isteklerini dikkate alarak tatil programı yapmalı. Ancak bu program çok düzenli ve sistematik bir ders programına da dönmemeli. O zamana kadar yapmaya fırsat bulamadıkları farklı faaliyetleri tatilde yapabilirler" dedi.

Tatillerin en büyük risklerinden birinin, tatil bitiminde çocukların okula birinci dönemdeki istek ve öğrenme alışkanlıklarını kaybetmiş olarak dönmeleri olduğunu söyleyen Peker, "Anne ve babalar çocukları, abartıya kaçmadan günlük olarak akademik çalışmalar yapmaları konusunda yönlendirmeli. Akademik çalışmayı, ders çalışmak olarak tanımlamamak ve eğlence ana ruh halini kaybetmeden bunu yapmaya özen göstermek gerekir. Çocukların yaş grubuna ve kendi kişisel özelliklerine göre akademik çalışma dilimleri değişebilir. Bu çalışma kimi günler az olurken bazen de fazla olur. Önemli olan anne ve babaların, çocukları ile birlikte o gün yapacakları çalışmalar içerisindeki dengeyi birlikte netleştirip kararlaştırmaları" şeklinde konuştu.

Tatil dönemlerinde en çok tercih edilen serbest zaman aktivitelerinin başında televizyonun geldiğini belirten Peker, "Televizyon, aslında bir yanıyla çocuklar için eğlenme ve öğrenme imkânı sunarken diğer yandan da onların bağımlılıklarını pekiştirebilen ve beyinlerini atıl durumda tutan aygıtlar. Anne ve babalar çocukların, öğretim yılı içerisindekinden bir miktar daha esnek davranarak birkaç tane program izlemelerine izin verebilir. Ama günün büyük bir kısmını televizyona ayırma eğiliminde olan çocuklara da çok fazla izin verilmemelidir. Uzun süre televizyon izlenmesi halinde dikkat ve sosyalleşme ile ilgili problemler yaşanabilir" diye konuştu. Tatilin sonuna doğru ise çocuğun yavaş yavaş okulla ilgili sürece konsantre olması gerektiğini belirten Peker, tatil bitmeden ders dışı bir atmosferde okulu ziyaret etmenin işi kolaylaştırabileceğini ve ders çalışmasıyla ilgili süreçlerinin tatilin sonlarında daha düzenli hale gelmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim