• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Doktor Korkularını Oyuncaklarını Tedavi Ettirerek Yendiler

Doktor Korkularını Oyuncaklarını Tedavi Ettirerek Yendiler
Çocuklar, "Oyuncak Ayı Hastanesi" projesi kapsamında doktor (beyaz önlük) ve hastane korkularını yenmek için hasta oyuncak ayılarını tedavi ettirdiler.

Çocuklar, "Oyuncak Ayı Hastanesi" projesi kapsamında doktor (beyaz önlük) ve hastane korkularını yenmek için hasta oyuncak ayılarını tedavi ettirdiler.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Türk Kızılay'ı tarafından düzenlenen çocukların doktor korkularını yenmek için ilkokul 1. sınıf öğrencileri ayıcıklarını tedavi ettirdiler.

Proje kapsamında Çocuk Severler Derneği İlkokulu'ndan gelen 1. sınıf öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından örnek odalar da ayıcıklarını tedavi ettirdi.Hasta ayıcıklarını getiren çocuklara, doktorların can acıtmak için değil iyileştirmek amacında oldukları anlatıldı. Çocuklar, aynı zamanda hekim adayları tarafından temel hijyen bilgileri (el yıkama, diş fırçalama), temel beslenme bilgileri ve temel vücut bilgileri (organlar) konularında bilgilendirildi.

Proje hakkında bilgi veren Oyuncak Ayı Hastanesi Proje Koordinatörü ve Hacettepe Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Aziz Kılıç, Oyuncak Ayı Hastanesi'nin uluslar ası bir proje olduğuna dikkat çekerek, "Biz bu projeyi Hacettepe Üniversitesi MEDİSEP öğrenci topluluğu bünyesinde yapıyoruz. Etkinlik sonunda çocukların gülen yüzünü görmek etkinliğin faydalı olduğunu gösteriyor. Çocuklar, etkinlik sonunda "doktor ağabey ve ablalardan korkmuyoruz" diyorlar" diye konuştu.

Oyuncak ayısını tedavi ettirmeye gelen 7 yaşında ki Nazlı, "Küçük Nazlı" adını verdiği oyuncak ayısını doktorlara tedavi ettirdi. Nazlı, oyuncak ayısı Küçük Nazlı'nın şikayetlerini, doktorlara anlattı. Ardından da doktorların tedavi sonrasında verdiği ilaçları eczaneden aldı.

Proje, çocukların doktor (beyaz önlük) korkusunu yenmek ve hastanelerin düşündükleri gibi bir yer olmadığını gösterip bu konuda bakış açılarını değiştirmek, tıbbi işlemlerin ürkütücü olmadığını göstermek amacı taşıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim