• BIST 9814.75
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

DOKAP’tan Girişimcilik Ve Yenilikçilik Araştırma Projesi

DOKAP’tan Girişimcilik Ve Yenilikçilik Araştırma Projesi
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından protokolleri imzalanan...

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) tarafından protokolleri imzalanan Girişimcilik ve Yenilikçilik Araştırma Projesi ile ilgili bugün bir tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşmacılar tarafından katılımcılara girişimcilik ve yenilikçilik hakkında sunumlar yapıldı.

Giresun'da bir otelde düzenlenen toplantıda söz alan DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, "Bölgemizin kalkınması ve bölge insanımızın refah seviyesin artırılması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmaların arasında bugün de TÜBİTAK'ın yan kuruluşu olan TÜSSİDE ile bir protokol imzalayıp çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu girişimcilik ve inovasyon ile ilgili çalışmalarımızın temelini oluşturan bütün kurum ve kuruluşlarda, sanayi kuruluşlarıyla ve üniversitelerimizle evvela bölgenin bir analizin oluşturmak ve kalkınmaya katkı sağlayacak hangi konuların üzerinde yoğunlaşmamız gerektiğini marka ise markalaşma, Pazar ise pazarlama yani eksilerimiz nelerdir, artılarımız nelerdir, burada ki kazançlarımız nelerdir? İhracatımızı ne şekilde geliştire biliriz? Ve bölgemizde ki işsizlik oranını ne şekilde azalta biliriz gibi böyle konular üzerinde bir protokol imzaladık" dedi.

TÜSSİDE Müdürü Tezer Battal ise yaptığı konuşmada "Günümüzde girişimcilik, yenilikçi düşünme, katma değer yaratma, üretimi arttırma, yeni istihdam alanları oluşturma ve elbette ekonomik kalkınma bakımından oldukça önemlidir. Bundan dolayıdır ki birçok ülke girişimciliği ulusal bir öncelik haline getirmiştir. Bilindiği gibi küreselleşme uluslararası ekonominin görünümünü yeniden şekillendirmektedir. Hızla ilerleyen teknolojide ekonomide ki dengeleri değiştirdiği gibi sosyal ve çevresel sorunları beraberinde getirmektedir. Girişimciliğin bu yeni ekonomik sosyal ve çevresel sorunlara çözüm olacağına bütün dünyada inanılmaktadır" diye konuştu

Giresun'un her anlamada ivme kazandığını vurgulayan Giresun Valisi Hasan Karahan da " TÜSSİDE, AR-GE Faaliyetlerini konusunda hem ulusal çapta, hem uluslararası çapta kendini ispat etmiş bir kurumumuz. Kendileri projede yer alması bizim için ayrıca bir itimat kaynağıdır. Özellikle teşekkür ediyoruz. Giresunumuz Doğu Karadeniz Bölgesi'nde girişimcilik konusunda ve yenilikçilik konusunda eksiği çok olan ilimiz ama gayreti de o oranda son yıllarda artan bir ilimiz. Özellikle havaalanının açılması ile birlikte Ordu ve Giresun illeri gerçekten büyük bir ivme yakaladılar" ifadelerini kullandı.

DOKAP’tan Girişimcilik Ve Yenilikçilik Araştırma Projesi

DOKAP’tan Girişimcilik Ve Yenilikçilik Araştırma Projesi

DOKAP’tan Girişimcilik Ve Yenilikçilik Araştırma Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim