• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Doğuma hazırlık kursu ile hamileler bilinçlendiriliyor

Doğuma hazırlık kursu ile hamileler bilinçlendiriliyor
Bilinçli bir hamilelik, konforlu bir doğum ve lohusalık süreci yaşanması için bebeğin bakımına dair pek çok sorunun yanıtının bulunacağı 'Memorial Doğuma Hazırlık Kursu'nun 3 Mayıs tarihinde başlayacağı bildirildi.

40 hafta süren hamilelik yolculuğunda, anne adaylarının bilinçli hamilelik dönemi geçirmeleri için düzenlenen kursun, tüm anne ve baba adaylarına açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirileceği belirtildi. Bebek sahibi olacak çiftlerin kurs ile birlikte uzman doktorlardan öğrenecekleri bilgiler ışığında bilinçli bir hamilelik dönemi yaşamalarının amaçlandığı bildirildi.

Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde başlatılacak olan kursta her hafta başka bir program ile hamilelerin bilinçlendirileceği açıklandı. Kursun birinci haftasında gebelik oluşumu, gebelik süresince anne adaylarında meydana gelen fizyolojik değişiklikler, gebelik süresince risk oluşturabilecek durumların ele alınacağı ve ayrıca, anne adaylarının gebelik süresince dengeli ve yeterli beslenme hakkında beslenme ve diyet uzmanları tarafından bilgilendirileceği dile getirildi.

Kursun ikinci haftasında ideal doğum yöntemleri kadın hastalıkları ve doğum uzmanları tarafından anne ve baba adaylarına aktarılacağı bildirildi. Gebelik boyunca ortaya çıkabilecek duruş ve yürüyüş bozukluklarını önlemek ve rahat bir doğum süreci geçirmek amacıyla uygulamalı gebelik egzersizler anlatılarak, anestezi doktorunun doğum ağrısını azaltıcı yöntemler hakkında bilgi verecek. Kursun üçüncü haftasında; Bebek bakımı ile ilgili; bebeğin banyosu, göbek bakımı ve masaj gibi pratik bilgiler veriliyor. Sağlıklı bir gebelik için burun solunumunun önemi de kursta anlatılan konular arasında yer alıyor. Eğitimin son haftalarında gebelik süresince oluşabilecek cilt sorunları ve tedavi yöntemleri de bu eğitimlerde anlatılan konular arasında yer alıyor. Ayrıca gebeliğin ardından Bebek doğduktan sonraki süreçle ilgili bebeğin beslenmesi, anne sütü ve emzirmenin önemi, bebeklik ve çocukluk dönemi aşıları anlatılıyor.

Kursa katılmak isteyen anne ve baba adaylarının Memorial Diyarbakır Hastanesi'ne müracaat etmeleri gerektiği belirtildi. Kursun Memorial Diyarbakır Hastanesi Toplantı Salonu'nda düzenleneceği açıklandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim