• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Doğum Sırasında Ebenin Rahme Geri İttiği Bebek 76 Gün Sonra Öldü

Doğum Sırasında Ebenin Rahme Geri İttiği Bebek 76 Gün Sonra Öldü
İzmir'de doğum sırasında, ebe N.G.'nin henüz doktor gelmediği gerekçesiyle eliyle rahme doğru ittiği ve bu sırada oksijensiz kaldığı öne sürülen bebek, 76 gün sonra hayatını kaybetti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli E.G.'nin ev kadını eşi G.G.'nin özel bir hastanede yaptığı doğum sırasında, ebe hemşire N.G.'nin henüz doktor gelmediği gerekçesiyle eliyle rahime doğru ittiği ve bu sırada oksijensiz kaldığı öne sürülen bebekleri Burak G., yaşama 76 gün tutunabildi. Ailenin avukatı Seyit Ahmet Akyüz, soruşturmanın genişletilmesi ve bebeğe otopsi yapılması için savcılığa dilekçe verdi.

ANNE VE BABA SORUMLULAR HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLDU

Üçüncü çocuğuna hamile kalan G.G., geçen 12 Şubat'ta sancıları başlayınca doğumunu yaptıracak Dr. O.G.T.'yi telefonla aradı. Doktorun hastaneye gelmelerini söylemesi üzerine çift özel hasteneye gitti. Normal doğum sırasında bebeğin saç ve başının görünmesine rağmen, iddiaya göre ebe hemşire N.G., Dr. O.G.T. henüz ameliyataneye gelmediği gerekçesiyle eliyle içeri doğru itti, ardından tampon yaparak bebeğin rahimden çıkmasını engelledi. Dr. O.G.T.'nin gelmesi ardından doğum gerçekleşti. Ancak, tampon yapılması ve başından içeri itilmesi nedeniyle oksijensiz kaldığı öne sürülen bebek yoğun bakıma alındı. Bebek, doğduğu günden itibaren kuvözde yaşam mücadelesi vermeye başladı. 2.5 aydan bu yana kuvözde yaşam mücadelesi veren bebeklerini henüz kucaklarına alıp sevemeyen baba E.G. ve anne G.G., doğumu yaptıran doktor ve hemşire başta olmak üzere sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"SORUŞTURMANIN SEYRİ DEĞİŞTİ"

Bebeklerini her gün yattığı hastanede gidip camın arkasından görüp uzaktan sevebilen anne G.G. ve baba E.G., bu sabah gittiklerinde kuvözde görmeyince şaşırdı. Yetkililerle görüşen anne ve baba acılı haberi alınca sarsıldı. Ailenin avukatı Seyit Ahmet Akyüz, özel bir hastanede 76 günden bu yana yaşam mücadelesi veren bebek Burak G.'nin, bu sabah beyin ölümü sonucu yaşamını yitirdiğini belirtti. Avukat Akyüz, Cumhuriyet Savcılığı'na bu sabah gidip soruşturmanın genişletilmesi ve bebeğe otopsi yapılması için dilekçe verdi. Dilekçeyi kabul eden nöbetçi cumhuriyet savcısı, bebeğe otopsi yapılması için talimat verdi. Avukat Seyit Ahmet Akyüz, şöyle dedi:

"Bebeğin ölümü gerçekleşti. Sorumlular hakkında sürdürülen soruşturmanın seyri değişti. Otopsi sonucu bebeğin kesin ölüm sebebi belirlenecek. Aile adına bu işi sonuna kadar sürdüreceğiz. Ceza davasının ardından da yüksek miktarda tazminat davası açacağız."

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapılmasından sonra, Burak bebek toprağa verilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim