• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Doğu ve Güneydoğu'da yetiştirme kurslarından beklenen verim alınamadı

Doğu ve Güneydoğu'da yetiştirme kurslarından beklenen verim alınamadı
Dershanelere alternatif olarak kurulan hafta sonu yetiştirme kurslarından beklenen verim alınamadığı iddia edildi.

Dershanelere alternatif olarak kurulan hafta sonu yetiştirme kurslarından beklenen verim alınamadığı iddia edildi. Öğrencilerin fırsat eşitsizliğinin kaldırılması planlanan kurslar bu makası daha da genişlettiği öne sürüldü. Taşımalı sistemle eğitim gören hiçbir öğrencinin bu kurslardan yararlanmadığı öğrenildi.

Aktif Eğitimciler Sendikası (AKTİFSEN) Şanlıurfa Şubesi dershanelere alternatif kurulan destekleme ve yetiştirme kurslarının işleyişinde karşılaşılan sorunlar ve bu sorunların çözümüne yönelik çalıştay düzenledi. İlçe temsilcileri ve çok sayıda öğretmenin katıldığı çalıştay sonucunda kurslardan yeteri verimin alınamamasıyla ilgili 6 maddelik bir sonuç çıktı. Konu ile ilgili değerlendirme yapan AKTİFSEN Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, "Özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgesinde eğitim gören öğrencilerin fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve öğrencilerin özel kurslara olan ihtiyacını gidermek için yeni düzenlemeler getirilen hafta sonu kursları amacına tam anlamıyla ulaşmış gözükmüyor." dedi.

Kurstan beklenen verimin alınmaması ile ilgili sonuçlarla ilgili bilgi veren Başkan Çakmak, sorun ve önerilerini 6 madde ile açıkladı. Öğrencinin öğretmen ve dersini seçebilmesinin önemli bir adım olduğunu belirten Çakmak, "Kurs programında öğrenciler seçtikleri dersleri alabilmek için 2-3 saat beklemek durumunda kalıyorlar. Eğer ders programı okul idaresi tarafından öğrenci beklemeyecek şekilde düzenlenirse bu seferde öğrenci istediği dersi seçemeyebiliyor." diye konuştu.

Özellikle Türkçe ve Matematik derslerinde öğretmen açığının olduğunu, bu açığın ücretli öğretmenlerle giderildiğini kaydeden Çakmak, "Merkezi sınavlarda puanı fazla olan matematik, Türkçe gibi dersleri hemen hemen tüm öğrencilerin istemesi öğretmen yetersizliğine neden olmuştur. Bu branşlardaki öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle tamamlanmak istemiş fakat ücretli öğretmenlerin hafta sonu kurslarında aldıkları ders saat ücreti ile kadrolu öğretmenlerin aldıkları ders saat ücreti arasındaki uçurum öğretmen eksikliğinin giderilmesini engellemiştir." şeklinde konuştu.

'TAŞIMALI SİSTEMLE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER KURSTAN YARARLANAMIYOR'

Öğrencilerin haftasonu kurslarında yaşadıkları sorunların başında motivasyon sıkıntısı geldiğini öne süren Başkan Çakmak, bu kurslarda rehberlik öğretmenleri de aktif görev alması, öğrencilere moral, motivasyon seminerleri düzenlenmesi önerisinde bulundu. Çakmak, merkezi sınavlardan dolayı kursların sürekli kesintiye uğraması özellikle 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerini hazırlandıkları maratonda zor durumda bıraktığının altını çizdi. Kursların öğrenciler arası fırsat eşitsizliğini tetiklememesini gerektiğinin altını çizen Çakmak, bu kurslardan taşımalı sistemde eğitim gören öğrencilerin yararlanmadığını belirtti. Çakmak, "Köyde oturan ve taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler destekleme ve yetiştirme kurslarına katılamıyorlar. Bu öğrencilerin kurslardan faydalanabilmesi için hafta içi ders bitiminde kurs verilmeli ya da hafta sonu kursa katılmak isteyenler için araç tahsis edilmelidir." ifadelerine yer verdi.

Doğu ve Güneydoğu'da yetiştirme kurslarından beklenen verim alınamadı

Doğu ve Güneydoğu'da yetiştirme kurslarından beklenen verim alınamadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim