• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

"Doğru İlkyardım Hayat Kurtarır"

"Doğru İlkyardım Hayat Kurtarır"
Belediye bünyesinde İlkyardım Merkezi'ni açarak Türkiye'deki öncü belediyelerden biri olan Edirne Belediyesi'nin düzenlediği kursa katılan kursiyerler...

Belediye bünyesinde İlkyardım Merkezi'ni açarak Türkiye'deki öncü belediyelerden biri olan Edirne Belediyesi'nin düzenlediği kursa katılan kursiyerler sertifikalarını aldı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi bünyesinde 19 Temmuz 2014 tarihinde İlkyardım Eğitim Merkezi'ni açarak önemli başarılı kaydeden Edirne Belediyesi, 18.03.2004 tarihi ve 25406 sayılı ilkyardım yönetmeliğinin 29 Temmuz 2015 tarihinde yapılan ilkyardımcı bulundurulması maddesine göre, "İş Sağlığı Ve Güvenliği Kapsamında, "Az tehlikeli iş yerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilk yardımcı', "Tehlikeli iş yerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 yardımcı', "Çok tehlikeli iş yerlerinde her 10 çalışana kadar 1 ilk yardımcı" bulundurulması zorunludur" maddesini göz önünde bulundurularak ilk yardım eğitimlerine başladı.

Eğitimi tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu ve Veteriner İşleri Müdürü Recep Dağdeviren'in de katılımıyla takdim edildi.

İlk yardımının önemine değinen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "İlkyardım uygulamaları, acil yardım gelinceye kadar yapılan uygulamaları içerir. Hasta ve yaralıların hayatta kalma şansını arttırır. İlkyardım uygulayacak kişilerin ilkyardımı bilen ve bu konuda beceri kazanmış bireyler olması gerekir. Hayatımızın herhangi bir evresinde kurtarılan ya da kurtaran kişi olabiliriz. Her iki durumda da bir hayat söz konusudur. Bu hayatın kurtarılması için ilkyardım bilgi ve becerilerimizi geliştirmekle sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız" diye konuştu.

Gerçekleştirilen eğitimler hakkında bilgi veren İlkyardım Eğitmeni ve Mesul Müdürü Hemşire Ayten Sünnetçiler, "Söz konusu yönetmeliğe göre, eğitimlerin yetki belgesi almış eğitimciler tarafından İlkyardım Eğitim Merkezlerinde verilmesi gereklidir. Edirne Belediyesi'nde açılan ilkyardım eğitim merkezinde düzenlenen sertifikalı ilkyardım eğitimleri ile kurumumuzda bulundurulması gereken sertifikalı ilkyardımcı ihtiyacını gideriyor, bunun yanı sıra Edirne Belediyesi Edirne halkına, okullardaki öğretmenlere, sporculara, antrenörlere, gönüllülük esaslı kurulan STK'lara, derneklere, ücretsiz olarak sertifikalı ilkyardım eğitimi vererek gönüllü ilkyardımcılar yetiştiriyoruz. Edirne Belediyesi talep edildiğinde ücret karşılığında sertifikalı ilk yardım eğitimini her kamu kurum ve kuruluşuna vererek, bu kurumların ilkyardımcı ihtiyaçlarını gidermektedir" dedi.

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sağlık İşleri Birimi bünyesinde İlkyardım Eğitim Merkezi'nde 3 grup katılımcının eğitim aldığını ifade eden Sünetçiler, "Belediye personelinden, sivil halktan ve Edirne Arama ve Kurtarma Derneği'nden (EDAK) oluşan kursiyerlerimize, Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikaları ile ilkyardımcı kimlikleri verildi" dedi.

İlkyardım Eğitmeni Hemşire Ayten Sünnetçiler ile İlkyardım Eğitmeni Hemşire İnci Özer tarafından verilen 16 saatlik eğitimi tamamlayan 31 kursiyer, böylelikle ilkyardımcı sertifikalarını ve ilkyardımcı kimliklerini alarak, gönüllülük ilkesiyle görevlerine ilk adımlarını atmış oldu.

"Doğru İlkyardım Hayat Kurtarır"

"Doğru İlkyardım Hayat Kurtarır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim