• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Doğaseverler Sınırda Buluştu

Doğaseverler Sınırda Buluştu
Trakya'nın çeşitli bölgelerinden gelen toplam 162 doğasever, Kırklareli'nin İncesırt köyünde başlayıp yine bu köyde tamamladıkları 7 saatlik doğa...

Trakya'nın çeşitli bölgelerinden gelen toplam 162 doğasever, Kırklareli'nin İncesırt köyünde başlayıp yine bu köyde tamamladıkları 7 saatlik doğa yürüyüşü süresince toplam 17,5 kilometre yol kat etti.

Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) Derneği'nin Kırklareli Doğal Yaşamı Koruma Vakfı (DAYKO), Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü (KLÜDOSK) ve Istranca Gençlik Doğa Spor Kulübü ile ortaklaşa organize ettiği "Dostluk Köprüsü: Volçan" doğa yürüyüşü etkinliği, Trakya'nın çeşitli bölgelerinden gelen doğaseverlerin katılımıyla gerçekleşti.

Askeri yetkililerden özel izin alınarak gerçekleştirilen etkinliğe saat 10.00'da İncesırt köyünden başlayan onlarca doğasever, saat 13.30 sıralarında Rezve Deresi üzerine kurulu geç Osmanlı dönemine ve ait bir ayağı Türk, bir ayağı ise Bulgar tarafında bulunan 3 kemerli Volçan köprüsüne vardı. Burada doğaseverleri büyük bir sürpriz bekliyordu. Sayıları 100'ü aşan Bulgar doğaseverler, Rezve Deresi'nin Bulgar kıyısında alkışlarla Türk doğaseverleri karşıladı. Türk ve Bulgar bayrağı açarak dostluklarını gösteren Bulgar doğaseverler daha sonra davul ve tulum eşliğinde halay çekti. Türk doğaseverler de derenin öte yakasından Bulgar doğaseverlere eşlik etti. Derenin bir yakasından diğer yakasına iletişim kurmaya çalışan iki ülkenin doğaseverleri sık sık birbirlerini alkışlayarak organizasyona renk kattı.

Burada yaklaşık bir saat geçirdikten sonra İncesırt köyünde doğru yönelen Türk ekibi, saat 17.00 sıralarında etkinliği noktaladı.

Konuyla ilişkin açıklamalarda bulunan EDOSK As Başkanı Orkun Akman, etkinliğin her anlamda çok faydalı geçtiğini belirterek, ses getirici bir organizasyonun parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Doğanın yavaş yavaş canlanmaya başladığı şu günlerde Kırklareli'nin en bakir bölgelerinden biri olan İncesırt köyü civarında Rezve deresine paralel 7 saatlik bir doğa yürüyüşüne imza attıklarını ifade eden Akman, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Doğanın yeniden uyanmaya başladığı bu zamanları değerlendirerek doğanın uyanışına şahit olmak adına haftada bir, bazen de iki haftada bir doğa yürüyüşü etkinlikleri düzenliyoruz. Bu hafta da Trakya'nın çeşitli bölgelerinden katılım gösteren birçok kurum, dernek ve kulüple ortaklaşa çok güzel bir etkinliğe imza atmış bulunuyoruz. Türk - Bulgar sınırının belirli bir kısmını oluşturan Rezve deresi üzerine kurulu ve şu an belirli bir kısmı çökmüş olan Volçan köprüsünün iki yakasında Bulgar doğaseverlerle bir araya geldik. Varış noktasına bizden önce varan Bulgar dostlarımız bizleri Türk ve Bulgar bayrakları açılı bir halde alkışlayarak karşıladı. Bu jest bizleri gerçekten çok mutlu etti.

Yaklaşık 1 saat boyunca suyun her iki yakasından şarkılar, türküler söyledik. Davul ve tulum eşliğinde karşılıklı halaylar çekerek dostluğumuzu pekiştirdik. Ve bugün şunu bir kez daha anladık ki, Rezve deresi de Meriç nehri gibi sadece diplomatik bir sınır. Bizler, doğaseverler olarak bu sınırları seneler önce doğayla, sporla, dostlukla, ortak etkileşim ile aştık."

Akman ayrıca, etkinlik süresince gruba öncülük eden Selçuk Aslan'a ve askeri bölgede doğa yürüyüşü yapmalarına özel izin veren askeri yetkililere teşekkürlerini iletti.

Doğaseverler Sınırda Buluştu

Doğaseverler Sınırda Buluştu

Doğaseverler Sınırda Buluştu

Doğaseverler Sınırda Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim