• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Doğanşehir, Pancar Kotasını Dolduramadı

Doğanşehir, Pancar Kotasını Dolduramadı
Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde pancar ekicileriyle bir araya gelen Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "Doğanşehir'de pancar kotasında...

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde pancar ekicileriyle bir araya gelen Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, "Doğanşehir'de pancar kotasında henüz beklenen neticeyi alamıyoruz" dedi.

Doğanşehir ilçesinde pancar üreticileriyle bir araya gelen Şeker İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat, Malatya Şeker Fabrikası için Doğanşehir bölgesinin çok önemli olduğunu kaydetti. Başkan Murat, "Doğanşehir önemli potansiyele sahip bir ilçe, bu nedenle bizler, sizlerin fabrikanıza sahip çıkmanızı istiyoruz. Doğanşehir'in pancarı çok kaliteli. Başbakanımızın pancar fiyatlarını açıklamasıyla pancar ekiminde rekor kırmayı hedefliyoruz ve hedefimiz 500 bin ton pancar ekmek. Bu rekor son 20 yılın rekoru olacak. Bu sene şu ana kadar yaklaşık 30 bin dekar pancar ekimi yaptık. 40 bin dekar daha pancar ekeceğiz. Bu da Malatya'nın rekoru olacak. Doğanşehir bölgesi önemli bir bölge, bizim göz bebeğimiz, pancarı çok kaliteli, maliyeti daha düşük, geçmişte Doğanşehir'de 60 bin ton pancar olurken, geçen yıl 3 bin 300 bin ton çıktı. Bu sene Doğanşehir'e 25 bin ton kota verdik, şu anda 13 bin ton olarak taahhüt verdiler. Fiyat olarak da 190 kuruş olarak veriliyor. Bu da Doğanşehir'e 210 kuruş olarak ödenecektir ve bu pancar için büyük bir rakam. Ayrıca çiftçilerimize seslenmek istiyorum, kotalarını doldursunlar. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirilen yerimizi belediyeye devir ettik. Başkanımıza güveniyorum, en kısa zamanda binamızı yapıp bize teslim edecekler" diye konuştu.

Pancar ekicileri ise çağrıda bulunan Murat, "Gelin kotamızı dolduralım, kayısı her sene olmuyor. Tütün vatandaşı zehirliyor, gelin pancar ekelim" dedi.

Doğanşehir, Pancar Kotasını Dolduramadı

Doğanşehir, Pancar Kotasını Dolduramadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim