• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Doğanbey konutları uluslararası teröristlere ev sahipliği yapıyor

Doğanbey konutları uluslararası teröristlere ev sahipliği yapıyor
Almanya'da 12 kişinin öldüğü TIR'lı saldırının ardından Türkiye'de yakalanan Ortadoğu kökenli aynı zamanda Alman vatandaşı 3 zanlının 35 gün boyunca...

Almanya'da 12 kişinin öldüğü TIR'lı saldırının ardından Türkiye'de yakalanan Ortadoğu kökenli aynı zamanda Alman vatandaşı 3 zanlının 35 gün boyunca Bursa'da 2 ayrı otel ile Doğanbey konutlarında günübirlik kiraladıkları evde 1 aydan fazla saklandığı ortaya çıkı.

Gazeteci Tolga Şardan'ın, emniyet istihbarat birimlerinden edindiği bilgiye göre, Berlin'de, Noel hazırlıklarının sürdüğü 19 Aralık'ta TIR'la pazar yerine girip 12 kişiyi öldüren eylemci Anis Amri'nin, saldırıyı DAEŞ adına yaptığı ortaya çıkmasının ardından, eylemci ile bağlantısı olduğu belirlenen 3 Ortadoğu kökenli Alman vatandaşı 7 Mart'ta Türkiye'de yakalandı. Şüphelilerden Bilal Yosef Mahmoud ile Youssef Darwiche İstanbul'da, Mohammed Ali Khan ise İzmir'de gözaltına alındı.

İfadelerinde, Türkiye'ye turistik amaçlı geldiklerini iddia eden 3 zanlının 17 Ocak'ta ilk olarak İstanbul'a geldikleri 4 gün İstanbul'da kaldıktan sonra Ankara'ya, burada bir gece kaldıktan sonrada otobüsle Bursa'ya geldikleri belirtildi.

30 gün otelde 5 gün günübirlik kiraladıkları konutta kalmışlar

Gözaltına alınana kadar en uzun süreyi Bursa'da geçirdikleri belirlenen 3 zanlının Bursa'ya geldikten sonra merkez Osmangazi ilçesinde bir otele yerleştikleri ve 10 gün boyunca burada kaldıkları belirtildi. Aynı bölgede bir başka otelde de 20 gün kalan üçlünün Suriyeli bir kişinin yardımıyla yine Osmangazi ilçesindeki Doğanbey konutlarında günübirlik kiraya verilen bir daireyi emlakçı vasıtasıyla bir haftalık parasını peşin ödeyip kiraladıkları, 5 gün sonra ayrılıp İzmir'e gittikleri iddia edildi. 1 Mart tarihinde İzmir'e gidişleri sırasında Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminalinde görüntülenen zanlılardan ikisi Mısır'a kaçmak istedikleri sırada İstanbul'da havaalanında biri ise İzmir'de yakalanıp tutuklandı. Öte yandan yaşanan olayla birlikte Doğanbey konutlarındaki bazı dairelerin günü birlik olarak kiraya verilmesi bir kez daha gündeme geldi.

Şüphelilerden birinin cep telefonunda yapılan incelemede, DAEŞ'in eylemlerine ait görüntüler bulundu. Ayrıca, DAEŞ'in lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin "Türkiye bugün itibariyle cihat projenize ve iş çevrenize dahil edilmiştir. Allah'ı yanınıza alın ve onlara saldırın, güvenliklerini korkuya, refahlarını da korkuya çevirin ve onları yanan savaş bölgenize çekin" şeklindeki talimatlarının Almanca olarak yazılı olduğu notların bulunduğu öğrenildi.

Doğanbey konutları uluslararası teröristlere ev sahipliği yapıyor

Doğanbey konutları uluslararası teröristlere ev sahipliği yapıyor

Doğanbey konutları uluslararası teröristlere ev sahipliği yapıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim