• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Doğa Eğitim Merkezi İnşaatı

Doğa Eğitim Merkezi İnşaatı
KIRKLARELİ (İHA) – Bulgaristan'ın Nessebar kenti ve Kırklareli'nde sosyal eğitim altyapısını geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında...

KIRKLARELİ (İHA) – Bulgaristan'ın Nessebar kenti ve Kırklareli'nde sosyal eğitim altyapısını geliştirmek için Sınır Ötesi İşbirliği kapsamında sürdürülen Doğa Eğitim Merkezi projesinin inşaatının devam ettiği bildirildi.

Dereköy Yolu üzerinde bulunan Walldorf Korusu'na yapılacak "Doğa Eğitim Merkezi" çalışmaları belirlenen program dahilinde sürüyor. Yürüyüş yolları ve 45 araçlık otoparkın tamamlandığı projede, herberyum, idari bina, havuz, cam sera, eğitim ve gözlem kulesinin inşaatı hızla yükseliyor.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, projenin Kırklareli halkı ve Kırklareli için önemli bir alan olacağını dile getirdi. Yürüyüş yolları ve otoparkın tamamlandığını belirten Kesimoğlu, diğer alanların yapım işinin de devam ettiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Herberyum, idari bina, cam sera, gözlem kulesi yapımı ve 75 tür bitki dikimi çalışmamız sürüyor. İdari binanın temelini bitirdik. Kolonlarının ise büyük bir kısmının beton döküm işi tamamlandı. İdari binanın arka tarafında bulunan göletin zemin betonu döküldü ve duvarlarının donatı ve kalıbı hazırlandı. Bunun yanı sıra bitkilerin ekileceği alanların toprak tavsiyesini de yaptık. Çelik konstrüksiyondan olacak gözetleme kulesinin yapımına da başladık. Burasını da kısa sürede tamamlayacağız."

DOĞA EĞİTİM MERKEZİ'NDE NELER OLACAK

Proje kapsamında, insanlara doğanın güzelliklerini göstererek stresten uzaklaştırma, her yaş ve meslekten bireyleri bitki ve çevre konusunda bilgilendirme, dünyanın her tarafından getirilen bitkilere ilişkin karşılaştırmalı çalışmalar, bitkilerdeki biyolojik ve genetik çeşitlilik araştırılması, nesli tehlikedeki türlerin araştırılması ve korunması, süs bitkilerinin üretim ve ıslahı ile ilgili eğitim çalışmaları, yabani bitkilerin adaptasyonu, üniversiteler ile araştırma işbirliği, lisans ve lisans üstü eğitim programları, mesire ve dinlenme yerlerinden faydalanılmasının yanı sıra, proje içerisinde nesli tükenmekte olan bitkilerin nesillerinin devamı sağlanacak.

Doğa Eğitim Merkezi İnşaatı

Doğa Eğitim Merkezi İnşaatı

Doğa Eğitim Merkezi İnşaatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim