• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Diyarbakırlı öğrencilerden ‘Zehirlemeyen Soba’ projesi

Diyarbakırlı öğrencilerden ‘Zehirlemeyen Soba’ projesi
Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda ilköğretim öğrencileri, kırsal kesimde ve zor şartlar altında okumalarına rağmen...

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda ilköğretim öğrencileri, kırsal kesimde ve zor şartlar altında okumalarına rağmen soba zehirlenmelerinde insanların hayatlarını kaybetmelerine üzülerek, "Zehirlemeyen Soba" icat ettiler.

Çınar Kaymakamlığı tarafından düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı başladı. Çınar ilçesinde bulunan tüm okulların katıldığı bilim fuarında öğrenciler, yıl boyunca hazırladıkları projeleri sergiledi. Öğrenciler birbirlerinden ilginç ve anlamlı projelerini katılımcılara anlattı. Zor şartlarla ve kırsal kesimde olmalarına rağmen hayata geçirdikleri projeler herkesin takdirini toplarken, özellikle Çınar Başaklı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Rozelin Aydın'ın Çanakkale Şehitlerine hitaben sergilediği proje büyük ilgi gördü. Projenin sahibi Rozelin Aydın, Çanakkale duygusunu tekrar canlandırmak istediğini ifade ederek, asıl amacının Çanakkale'ye gitmeyenlerin bu projeye bakarak bilinçlenmesini sağlamak olduğunu söyledi.

"ZEHİRLEMEYEN SOBA" PROJESİ

Fuarın en çok ilgi çeken projesi ise "Zehirlemeyen Soba" projesi oldu. Projenin sahibi Çınar İlköğretim Okulu öğrencisi Ahmet Özer, Türkiye'nin farklı bölgelerinde oluşan soba zehirlenmelerinden etkilenerek böyle bir proje yaptıklarını ifade ederek, "Sobaya bir fan taktık. O fan çalıştığında içerdeki dumanı dışarıya atıyor. İnsanların zehirlenmesini önlemiş oluyor." dedi.

"BU BÖLGE TEKRAR BİLİM VE SANATLA ANILSIN"

Fuara gelerek öğrencilerin projelerini gezen ve öğrencilere moral veren Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, "İstiyoruz ki bu bölge tekrar bilime ve insanlara katkısı ile tekrar anılsın. Topraklarımızdan çıkan cevherlerimizi, gelen ziyaretçilerimize tanıtmak istiyoruz. Buranın toprağında bilim ve sanat var. Bilim insanları hep bu topraklardan çıkıyor." diye konuştu.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim