• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Diyarbakır’ın Güzellikleri Emitt’te Tanıtıldı

Diyarbakır’ın Güzellikleri Emitt’te Tanıtıldı
20'nci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katılan Diyarbakır, tarihi ve doğal güzelliklerini, yöresel lezzetlerini yerli ve yabancı...

20'nci Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katılan Diyarbakır, tarihi ve doğal güzelliklerini, yöresel lezzetlerini yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıttı.

Diyarbakır, tarihi güzellikleri ve meşhur lezzetleriyle TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 20'incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMİTT) katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve şehirdeki sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle hazırlanan stantta Diyarbakır'ın güzellikleri ziyaretçilere tanıtıldı.

Diyarbakır'daki turistik değerlerinin tanıtılmasının yanı sıra Diyarbakır Kalesi'nin dev bir maketinin de standa kurulması birçok ziyaretçinin ilgisini çekti. Diyarbakır'ın yöresel lezzetlerinin ziyaretçilere ikram edildiği stantta tarihi ve doğal güzellikler hakkında bilgiler içeren broşürler de dağıtılırken, vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.

"DİYARBAKIR'DAKİ OLUMSUZLUKLARI KIRMAK İÇİN FUARA KATILDIK"

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan Vekili Şeyhmus Ayhan, "Biz Diyarbakır'da meydana gelen bütün olumsuzluklara rağmen, borsa, belediye ve valilik olarak buraya katıldık. Diyarbakır'da olan bu olumsuzluklardan dolayı hepimiz rahatsız oluyoruz. Bu olaylardan dolayı ekonomi biraz sıkıntılıdır. Diyarbakır'ın Hasankeyf, Ulu Cami gibi yerler tekrar eski ilgili zamanına geri dönecek. Bizim fuara katılmamız dahi sıkıntılıydı. Biz buraya bütün STK'larla birlikte buraya katıldık. Bunun nedeni ise Diyarbakır'da meydana gelen olumsuzlukları kırmak istiyoruz" dedi.

"ŞEHRİMİZİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITMAK İSTİYORUZ"

"Diyarbakır'ın tanıtımını yapmak için bu fuara zor şartlar altında da olsa katıldık" diyen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Meclis Üyesi Alaattin Tan, "Diyarbakır'da biliyorsunuz, çatışmalı bir ortam var. Bu ortamda dahi insanların şehrimizi bilmesini ve tanımasını istiyoruz. Diyarbakır bu ülkede ki en eski şehirlerden bir tanesidir. Hem Bizans kalıntıları olarak, hem Osmanlı kalıntıları olarak çok zengin eserler var. Bunları hem Türkiye'de ki hem yurtdışındaki yerli ve yabancı turistlere tanıtmak amacıyla buradayız. Şu anda yaptığımız görüşmelerde çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Daha sonra ise bunu diğer fuarlarda geliştirmek amacıyla, ilgili kurumlarımızla görüşüyoruz. Yani bu açıdan baktığımızda EMİTT Fuarı'nın bizim için olumlu geçtiğini söyleyebilirim" diye konuştu.

Diyarbakır’ın Güzellikleri Emitt’te Tanıtıldı

Diyarbakır’ın Güzellikleri Emitt’te Tanıtıldı

Diyarbakır’ın Güzellikleri Emitt’te Tanıtıldı

Diyarbakır’ın Güzellikleri Emitt’te Tanıtıldı

Diyarbakır’ın Güzellikleri Emitt’te Tanıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim