• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C

Diyarbakır’daki İslami STK’lardan Akar’a Ziyaret

Diyarbakır’daki İslami STK’lardan Akar’a Ziyaret
Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır...

Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşu (STK) İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar'ı ziyaret ederek çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde yaşayan mağdur aileler ve esnaf hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

İl başkanlığında gerçekleşen ziyarette konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Dara Akar, terörden dolayı mağdur olmuş ailelere Kocaeli ve İstanbul'dan gıda ve giyim TIR'larının geldiğini ve bu yardımları en kısa sürede Sur ilçesinde mağdur olan ailelere ulaştırma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Akar, çatışmalardan dolayı mağdur olmuş esnaf ve vatandaşlara karşı hiçbir zaman kayıtsız kalmadıklarını ifade ederek, bu konuda İslami STK'lar ve diğer kurum ile kuruluşların bu hassas konudaki çalışmalarının kendilerini ziyadesi ile memnun ettiğini belirtti. Akar, "Bu sorun sadece AK Parti'nin sorunu değil, tüm toplumu ilgilendiren bir sorundur, her kes bu sorunun çözümü için elini taşın altına koymalıdır. AK Pati hükümeti olarak, çatışmalardan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza yönelik kira yardımında bulunuyoruz. Esnafımıza yönelik bir dizi çalışmalarımız var, bu çalışmaları en kısa sürede hayata geçireceğiz, bu ve benzeri çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir, kimseyi mağdur etmeyeceğiz" dedi.

"AMACIMIZ MAĞDUR OLMUŞ VATANDAŞLARIMIZI TOPLUMA KAZANDIRMAKTIR"

AK Parti olarak amaçlarının çatışmalı ortamda yaşayan ve evlerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşı topluma kazandırmak olduğunu belirten Akar, bunu da İslami ve diğer STK'ların desteği ile başaracaklarını söyledi. Akar, "Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel değerleri ile yepyeni bir nesil oluşacaktır. Şiddet olayları hem bölgede hem de Diyarbakır'da sivil hayatı olumsuz etkiliyor, şehrimizde maalesef talihsiz çatışmalar yaşanıyor. AK Parti ailesi olarak, ülkemiz için, milletimiz için, Diyarbakır için, hep huzur ve güvenin sağlanması çabasındayız" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve kendilerini kabul eden Akar'a teşekkür eden Diyarbakır İslami STK İcra Kurulu Başkanı Yunus Memiş ise her kesimin Diyarbakır'a sahip çıkması gerektiğini belirterek, en büyük temennilerinin terörün ve şiddetin bir an önce sona ermesi olduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim