• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Diyarbakır’da Bir Evin Çatısına Roket İsabet Etti

Diyarbakır’da Bir Evin Çatısına Roket İsabet Etti
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yoğun çatışmalar devam ederken, bugün Yenişehir ilçesinde bulunan bir evin çatısına roket isabet etti.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yoğun çatışmalar devam ederken, bugün Yenişehir ilçesinde bulunan bir evin çatısına roket isabet etti. Roketin, Sur'da devam eden çatışmalarda atıldığı tahmin ediliyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı 27. güne girdi. Çatışmaların yoğun yaşandığı ilçeden atıldığı tahmin edilen bir roket, yaklaşık 5 kilometre ötede bulunan Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir evin çatısına isabet etti. Roket, binada hasara neden olurken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Roketin isabet ettiği çatıdan düşen parçalar, park halinde bulunan araçlarda maddi hasara yol açtı.

Görgü tanıklarından taksici Şaban Gündüz, atılan roketin yakında bulunan semt pazarına da isabet edebileceğini belirterek, olayın ucuz atlatıldığını söyledi. Gündüz, "Roket, her yere isabet edebilirdi. Bugün roketin isabet ettiği evin yakınına semt pazarı kuruluydu. Roket, pazardaki insanlara isabet etseydi bir facia yaşanırdı. Hepimizin dileği, bir an önce bu savaşın sona ermesidir" dedi.

Bir diğer görgü tanığı Yılmaz Çelebi ise yaşanan olaydan dolayı büyük bir tedirginlik yaşadıklarını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"Tedirginlik var üzerimizde, bugün buraya yarın başka bir yere ya da bize denk gelebilir. Çoluk çocuğumuz hepsi sıkıntı içerisinde. Tedirginiz bunun bitmesini istiyoruz. Barış olmasını istiyoruz, halk perişan bir durumda. Sur ilçesi kapalı, esnafı biliyoruz tanıdıklarımız dostlarımız var, onlarla konuşuyoruz perişan durumdalar. Biz bunların bir an önce bitmesini istiyoruz. Devletin de buna bir el atması gerekiyor. Bu kadar zaman Sur ilçesinin kapalı olması çok kötü bir olay. Sur'dan kaçan kaçana, giden gitti zaten gitmeyenler, kalanlar sıkıntı içerisinde tedirgin durumdalar. Barış istiyoruz, huzur istiyoruz başka bir şey istemiyoruz."

Polis, olayla ilgili geniş çapta soruşturma başlattı.

Diyarbakır’da Bir Evin Çatısına Roket İsabet Etti

Diyarbakır’da Bir Evin Çatısına Roket İsabet Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim