• BIST 8718.11
  • Altın 2247.195
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1971
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Diyarbakır'da 102 muhtardan ortak çağrı

Diyarbakır'da 102 muhtardan ortak çağrı
Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde mahalle muhtarları ile diğer merkez ilçe mahalle muhtarı ortak bir açıklama...

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların yaşandığı Sur ilçesinde mahalle muhtarları ile diğer merkez ilçe mahalle muhtarı ortak bir açıklama yaptı. Muhtarlar, "Bu kirli ve yıkıcı savaşın hiçbir haklı politik gerekçesi olamaz. Yerleşim yerlerinde çatışma ve operasyonlara son verilmelidir." dedi.

Diyarbakır'ın merkez Sur, Yenişehir, Kayapınar ve Bağlar ilçesinden 102 mahalle muhtarı ortak bir açıklama yaparak, çatış ve operasyonların bitirilmesi çağrısında bulundu. Yenişehir ilçesi Sümerpark'ta bir araya gelen muhtarlar adına açıklamayı Ekinciler Mahallesi Muhtarı Burhan İpek yaptı. Diyarbakır'daki son gelişmelerden ve hiçbir meşruiyeti, anayasal dayanağı olmayan uzun süreli sokağa çıkma yasaklarından oldukça kaygılı olduklarını belirten İpek, bu uygulamalardan binlerce insanın mağdur olduğunu dile getirdi. İpek, şöyle konuştu: "Hükümetin güvenlik eksenli çatışmacı politikalarının ve böylesi bir sürecinin hiç kimseye bir şey kazandırmadığını, kazandırmayacağını ve bu sürecin kazananının da olamayacağını sıkıyönetimler, 12 Eylül'ler, askeri darbeler ve yıllar süren olağanüstü haller bize fazlasıyla öğretmiştir. Türkiye halkları olarak bütün sorunlarımızı diyalog ve müzakereyle çözmek dışında bir şansımızın olmadığını herkesin bilmesi gerekir."

"DERHAL YERLEŞİM YERLERİNDEKİ ÇATIŞMA VE OPERASYONLARA SON VERİLMELİ"

Barışçıl çözüm yoluna dönülmesi için tek taraflı ya da çift taraflı gibi kavramların geride bırakılarak derhal yerleşim yerlerindeki operasyonlara ve çatışmalara son verilmesi çağrısında bulunan İpek, hiçbir gerekçenin sivil yerleşim yerlerinde bu denli operasyonlara, ağır tahribatlara ve çocukların ölümüne neden gösterilemeyeceğini kaydetti.

İpek şunları söyledi: "Bu kirli ve yıkıcı savaşın hiçbir haklı politik gerekçesi olamaz. Bir an önce bu silahlı operasyonların ve çatışmalı sürecin sona ermesini umut ve talep etmekle birlikte, çatışma durumunda kentimizin tarihi ve manevi değerlerine çatışma hukukunun ya da diğer ifadeyle insancıl hukukun asgari ilkelerine uyulmalıdır. Sivil yerleşim yerlerinde çatışmalara zemin oluşturan ve toplumun sosyal, ekonomik, eğitim ve sağlık gibi günlük yaşamını derinden etkileyen fiil ve uygulamalardan kaçınılmalı, toplumumuzun vicdanını rahatsız eden eylem ve operasyonlar sonlandırılmalı, sivillerin ölümüne neden olabilecek silahlı saldırılara, operasyonlara, yargısız infazlara ve işkence uygulamalarına derhal son verilmelidir."

SUR'A YÜRÜMEK İSTEYEN MUHTARLARA İZİN VERİLMEDİ

Bu arada basın açıklamasının ardından muhtarlar, çatışmaların ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürümek istedi. Ancak polis, muhtarların Çiftkapı'ya kadar sessiz yürüyüş yapmalarına izin vermedi. Polis, grubun içine farklı kişilerin karışabileceğini belirtti. Muhtarların, "Aramıza kimse karışamaz" şeklindeki ısrarına rağmen izin verilmeyince grup dağıldı.

Diyarbakır'da 102 muhtardan ortak çağrı

Diyarbakır'da 102 muhtardan ortak çağrı

Diyarbakır'da 102 muhtardan ortak çağrı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim