• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Diyarbakır’da 1 milyon mevsimlik çiçek dikiliyor

Diyarbakır’da 1 milyon mevsimlik çiçek dikiliyor
Yaptığı çalışmalarla kenti çiçek bahçesine çeviren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde başlattığı...

Yaptığı çalışmalarla kenti çiçek bahçesine çeviren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde başlattığı yazlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, kentteki yeşil alanlar, meydanlar, refüjler ve kavşaklara toplam bir milyon begonya, gazanya, ateş çiçeği, vapur dumanı, kadife, pervane, horoz ibiği ve petunya çiçeğinin dikimini haziran ayı sonunda tamamlayacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, kent genelindeki yeşil alanlarda başlattığı peyzaj çalışmaları devam ediyor. Şubat, mart ve nisan aylarında yürüttüğü çalışmalarla Diyarbakır'ı çiçek bahçesine çeviren Büyükşehir Belediyesi, 1 milyonluk kışlık çiçek sezonunun tamamlanmasının ardından başlattığı yazlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarını Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında haziran ayı sonuna kadar merkez ilçelerdeki yeşil alanlar, meydanlar, refüjler ve kavşaklara, toplam 1 milyon begonya, gazanya, horoz ibiği, kadife, pervane, vapur dumanı, ateş çiçeği ve petunya çiçeği dikilecek.

Kayapınar Diclekent Caddesi Fırat Kavşağı'nda ön hazırlıkları tamamlanan refüjlere, farklı renklerde 70 bin adet begonya, gazanya, horoz ibiği, ateş çiçeği ve petunya çiçeği diken ekipler, Fırat Bulvarı'ndaki çalışmaları tamamladı.

Selahattin-i Eyyubi Bulvarı'nda çalışmalar tamamlandı

Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesi Selahattin-i Eyyubi Bulvarı'na çeşitli peyzaj desenlerini kullanılarak petunyanın farklı renklerinde 70 bin çiçek dikti. Bulvarda 11 Mayıs'ta başladığı çalışmalar, 15 Mayıs'ta tamamlandı. Yenişehir ilçesinde ise Said Nursi Caddesi orta refüjlerine farklı renklerde 20 bin adet begonya, gazanya, ateş çiçeği, horoz ibiği ve petunya çiçeği dikimi gerçekleştirilerek çalışmalar sonlandırıldı.

Surların çevresine 16 bin çiçek dikildi

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tarihi surların çevresindeki yeşil alanlar ile caddelerin refüj ve kavşaklarında çiçek dikim çalışması yürütüyor. Ekipler, Dağkapı Meydanı ile sur çevresindeki refüj ve kavşaklarda tesviye çalışmaları yapıldıktan sonra kırmızı, sarı, turuncu, beyaz ve mor renklerden oluşan çiçeklerin dikimini gerçekleştirdi.

Elazığ Caddesi'nde çalışmalar hızlandı

Elazığ Caddesi'nde geçen kasım ve aralık aylarında farklı renklerde dikilen lale soğanları, gelecek yıl dikilmek üzere toplandı. Lale soğanlarının toplanmasının ardından toprak tesviyesi yapılan orta refüje, farklı renklerde 100 bin adet kadife, ateş çiçeği, gazanya, horoz ibiği ve petunya çiçeğinin dikimi başladı. Elazığ Caddesi'ndeki çalışmalar kısa süre içinde tamamlanacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin şubat ve mart aylarında kentin farklı noktalarına diktiği bad Birnbach, Cubana ve Meilland gülleri ise çiçek açmaya başladı.

Diyarbakır’da 1 milyon mevsimlik çiçek dikiliyor

Diyarbakır’da 1 milyon mevsimlik çiçek dikiliyor

Diyarbakır’da 1 milyon mevsimlik çiçek dikiliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim