• BIST 9918.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Diyarbakır Ekonomisi İçin STK’lar Harekete Geçti

Diyarbakır Ekonomisi İçin STK’lar Harekete Geçti
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), avukat Aydın Altaç Başkanlığı'nda Diyarbakır Şubesi'ni kurdu.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), avukat Aydın Altaç Başkanlığı'nda Diyarbakır Şubesi'ni kurdu. Diyarbakır'da faaliyetlerine başlayan ASKON Başkanı Aydın Altaç, bölge ekonomisini geliştirmek için ciddi bir sorumluluk üstlendiklerini ve ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyledi. Diyarbakır için yapılması gereken tüm projelere destek vereceklerini belirten Başkan Altaç, bölgedeki çatışma ortamının Diyarbakır ekonomisini olumsuz etkilediğini dile getirdi.

ASKON Diyarbakır Şube Başkanı olduktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü belirten Aydın Altaç, bölge ekonomisi hakkında Başbakan Davutoğlu'nu bilgilendirdiğini söyledi. Altaç, bölgedeki terör olaylarının bir an evvel sonuçlandırılmasını ve yaraların sarılması konusunda ASKON olarak atılacak her adıma destek vereceklerini belirtti.

"HEDEFİMİZİ BÖLGE EKONOMİSİNİ GELİŞTİRMEKTİR"

Bölgenin ekonomik değerlerini ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, "İki hafta önce Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin Diyarbakır şubesini kurduk ve çalışmalarımıza başladık. Amacımız burada bölge ekonomisini ve bölgedeki istihdamı nasıl arttırabiliriz, nasıl geliştirebiliriz, onun çalışmasını yapmaktır. Bölgemize ve insanlarımıza katkı sunmaktır. 1 Şubat'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşüp bölgenin durumu hakkında bilgilendirme yaptık. Başbakanımızla Ankara'da yaptığımız görüşmelerde hem bölge ekonomisi hakkında hem de şiddet ortamının bir an önce nasıl sonlandırılabileceği konularında görüşlerimizi beyan ettik. Başbakan ve kabinedeki bakanların bu şiddet ortamının bir an önce giderilmesi için can kayıpları, mal kayıpları ve bu gerginlik ortamının sonlandırılması için büyük bir çaba içerisinde olduklarını gördük. Tabi bu durum sadece merkezi hükümetin çalışmalarıyla veya sadece güvenlik tedbirleriyle giderilebilecek bir durumda değil. Burada hepimizin, ülkemizin ve bölgemizin değerlerine sahip çıkması bu ülkenin, bu bölgenin değerlerini ön plana çıkarma gayretini göstermesi gerekmektedir. Biz ne askerin ne polisin ne sivil vatandaşımızın ne de kandırılarak dağa çıkarılmış gencimizin hiçbirisinin ölmesini istemiyoruz" dedi.

"ÇATIŞMA ORTAMI EKONOMİYİ OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Bölgenin ve Diyarbakır'ın çok ciddi ekonomik kaynaklarının olduğunu ifade eden Altaç. bölgedeki olayların bu ekonomik kaynakların ön plana çıkmasını günümüze kadar bir şekilde olumsuz etkilediğini dile getirdi. Altaç, "Son dönemde artan terör ve şiddet ortamı bunu iyice geriye düşürmüştür. Ancak bölgenin özellikle beşeri sermayesi, toprak, su, güneş kaynakları çok ciddi manada hem tarıma hem hayvancılığa yetebilecek ve geliştirilebilecek imkanlara sahip. Genç nüfus olmamız sebebiyle Diyarbakır ve bölgenin büyük kısmı bunları iyi elde tutup bütününü değerlendirip istihdamı arttırıp bölgedeki geri kalmışlığı önlemek anlamında ciddi projeleri arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Tabi burada bunları gerçekleştirirken merkezi hükümet ve yerel birimlerle mutlaka sıkı ilişkilerimiz olacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim