• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Diyanet-sen’den ‘Diyanet’e Yönelik Hakaretlere Tepki

Diyanet-sen’den ‘Diyanet’e Yönelik Hakaretlere Tepki
Diyanet-Sen Elazığ Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan hakaret ve olumsuz açıklamaları kınayarak, tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Elazığ Şubesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan hakaret ve olumsuz açıklamaları kınayarak, tepki gösterdi.

Diyanet-Sen Elazığ Şubesi Başkanı Murat Ergen, Eğitim Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı İbrahim Bahşi ve sendika üyeleri Öğretmen Evi'nde biraya gelerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'na karşı yapılan hareketlerle ilgili basın açıklaması yaptı. Diyanete yönelik saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun ve ön yargılı insanlar olarak nitelendirdiklerini belirten Ergen, "Diyanet İşleri Başkanlığını itibarsızlaştırmaya bir yöntem olarak kullanmak hiçbir ve vicdan tarafından kabul edilemez. Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak kabul edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez" dedi.

Diyanetin bu ümmet coğrafyası için tek umut olduğunu dile getiren Ergen, "Bu umut biterse dünya coğrafyasındaki mazlumlar çaresizliğe itilir. Vicdan, inanç yoksunu bir millet olmaya doğru adım adım kayarız. Ne refahtan bahseden bir millet oluruz, nede ezanı, Kur'an'ı dinleyebilen bir millet oluruz. Bağımsızlığımızın sembolü tek tek elimizden kayar gider. Türkiye adına aydınlık yarınlardan bahsedebilmek için bir ve bütün olmamız gerekir" diye konuştu.

Dillerinden kin dökülenlerin Diyanet'e dair tek bir olumlu cümle kurmadıklarının da altını çizen Ergen, şunları kaydetti:

"Diyanet'in kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı, aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır. Vatanlarını yabancılara şikayet edenler bilmelidir ki, vatanlarını yaşanmaz bilenler, vatanlarını yaşanmaz kılanlardır. Charlie Hebdo Dergisinde yapılan saldırıları, Fransa çocuklarına ağlıyor diyerek manşet yapanlar İstanbul'da yaşanan saldırı için katliam ülkesi diyebiliyorlar. Kendilerini Türkiye'den daha yakın gördükleri o ülkenin dergisi bugün sahillerimizde can veren Aylan bebeğin karikatürünü çizip, Aylan bebek büyüseydi oda bir tacizci olurdu, diyecek kadar İslam'a, Müslümanlara karşı bir linç girişimi içindedir. Diyanet'e ve Aylan bebeğe saldıranların kaynakları birdir. Diyanet alanında çalışanlar olarak tek dille, hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyoruz ve kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiştir ki, dün diyanete saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir. Biz dün yapılan saldırılar karşısında bir, diri, iri olduk. Bugün yapılan saldırılar karşısında da bir, bütün, iri olacağız."

Diyanet-sen’den ‘Diyanet’e Yönelik Hakaretlere Tepki

Diyanet-sen’den ‘Diyanet’e Yönelik Hakaretlere Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim