• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Diyanet-sen’den, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Destek

Diyanet-sen’den, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Destek
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Çanakkale Şubesi Başkanı Sefahattin Çiloğlu, Diyanet'in yıpratılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini...

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Çanakkale Şubesi Başkanı Sefahattin Çiloğlu, Diyanet'in yıpratılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Çiloğlu, Akol Otel'de basınla bir araya geldi. Uzun süredir ülke gündeminde yer alan "fetva" olayıyla ilgili konuşan Çiloğlu, yaşanan olayın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırma girişimi olduğunu söyledi. Çiloğlu, "Bildiğiniz gibi korsan fetva olayı uzun süredir ülke gündeminde. Bu olay Diyanet İşleri Başkanlığımızı hedef almaktadır. Diyanet, alanında kendisi kanıtlamış, sadece Türkiye için değil, dünya coğrafyası için bir umut haline gelmiştir. Başkanlığımıza saldırının asıl gayesi, hedef saptırma ve dünya coğrafyasının umudunu bağladığı bir camiayı sistematik olarak itibarsızlaştırmaktır. Bizler, vakit, kurumumuza sahip çıkma vaktidir, tuzaklara rağmen oyunları bozma vaktidir diyoruz. Korsan fetvalarla kurumumuzun yıpratılmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Türlü hilelerle ve geçmiş günlerde benzeri girişimlerle sürekli Diyanet'i hedef olarak belirleyen belli başlı dış kaynaklı mihrakların bu saldırıları Diyanet İşleri Başkanlığımızın amaç ve vizyonunu zedelemeyecektir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bizler ahlak ve vicdan mücadelesini veren Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak araç meselelerinde bile Diyanetimiz'in yanında olduk. O da bir provokasyondu. Bütün kurumlarım başkanları, yöneticileri en kral arabaları kullanırken, bugün Diyanet İşleri Başkanımızın bir araba kullanmasını yadırgamak aslında abesle iştigaldir. Bu da aslında bir provokasyondur. İşte bunlar sistematik ilerliyor, çünkü Diyanet İşleri İslam coğrafyasında sözü geçen bir kurumdur" dedi.

"TOPLUMU AYDINLATMAK ONLARIN İŞİ OLAMAZ"

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 1128 akademisyen tarafından imzalanan "Aydınlar Bildirgesi'ni eleştiren Başkan Çiloğlu, "Dün, ODTÜ'de mescit açılmasını istemeyenler, namaz kılanlara saldıranları haklı görenler, cuma namazı kılmanın önündeki engellerin kaldırılmasını farklı yorumlayanlar, bugün kalkıp güvenlik güçlerimizi şehit eden ve sivil vatandaşlarımızı öldürüp hendek kazan, öz yönetim safsataları içinde olan terör örgütüne bir tek cümle etmeden devletin güvenlik güçlerini hedef alarak "çocuklar ölmesin', özgürlükler kısıtlanmasın diye terörist temizliğine karşı çıkanlar unutmasınlar ki bu vatan toprakları Çanakkale şehitleri başta olmak üzere, hak ve adalet uğruna şehit olanların bize emanetidir. Bunun için 253 bin vatan evladının şehit olarak yattığı Çanakkale'den haykırıyoruz; biz Diyanet-sen olarak vatanın bölünmesine müsaade etmeyeceğiz. Müsaade etmeyenlerle de beraber olacağız. Dinini yaşamayı özgürlük saymanlar, vatanın kutsal emanet olmasını içine sindiremeyenler ne kadar akademisyen olurlarsa olsunlar bizim için aydın değillerdir ve toplumu aydınlatmak onların işi olamaz. Diyanetimiz'e korsan fetva ile saldırıp, teröristlere bir laf etmeden güvenlik güçlerimize karşı aydınlar bildirgesi yayınlayanları buradan kınıyoruz. Beraber olma zamanıdır, gün birlik ve gücümüzün birleşmesi gereken bir gündür" şeklinde konuştu.

Diyanet-sen’den, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Destek

Diyanet-sen’den, Diyanet İşleri Başkanlığı’na Destek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim