• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

DİSK’ten Asgari Ücret Ve Taşeron İşçiler Açıklaması

DİSK’ten Asgari Ücret Ve Taşeron İşçiler Açıklaması
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Trakya Bölge Sorumluğu tarafından, asgari ücret ve taşeron işçilerin durumuyla ilgili basın...

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Trakya Bölge Sorumluğu tarafından, asgari ücret ve taşeron işçilerin durumuyla ilgili basın açıklaması düzenledi.

Tuğlalı parkta düzenlenen basın açıklamasına, DİSK'e bağlı sendika üyeleri ve yöneticiler katıldı. Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı düzenlenen basın açıklamasını Tekirdağ'da DİSK adına Trakya DİSK Bölge Sorumlusu Arif Kuday yaptı. Kamuda çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi için imza kampanyası başlattıklarını ifade eden DİSK Trakya Bölge Sorumlusu Arif Kuday, şunları söyledi:

"Türkiye'de taşeron uygulaması, hem bir özelleştirme yöntemi olarak hem de işçileri düşük ücretle, hakları kısıtlanarak, sendikal örgütlenme ve iş güvencesinden yoksun bir biçimde çalıştırmanın bir aracı olarak 2002 yılından bu yana hızla yaygınlaştırılmıştır. Sadece kamuda çalışan taşeron işçi sayısı ise 750 bin ila 1 milyon arasındadır. Sendikamız, taşeronlarda çalışan bütün işçilerin ayrıma uğramaksızın, güvenceli, sağlıklı bir ortamda ve iş güvenliği endişesi taşımadan çalışabilmeleri için çalıştıkları kurumunda kadroya geçirilmesini amaçlamaktadır."

Asgari ücretle ilgili de açıklamalarda bulunan Kuday, "2014 Kasım ayından beri asgari ücret tartışması Türkiye gündeminden hiç düşmedi. O tarihte DİSK olarak asgari ücretin bin 800 TL olarak belirlenmesi gerektiğini ifade etmiştik. Öte yandan kamuoyunda dile getirilen bin 300 liralık asgari ücret, işçilerin insanca yaşayabileceği, açlığı, yoksulluğu yenebileceği düzeyden uzaktır. DİSK-AR hesaplamalarına göre bugün için açlık sınırı bin 393 TL, yoksulluk sınırı 4 bin 403 TL'dir. Yani bin 300 TL'lik asgari ücret, hala yoksulluk sınırının altında kalmaktadır ve her zaman söylediğimiz gibi açlık sınırının altındaki asgari ücret cinayettir. Bugün ise, yaptığımız araştırmalar doğrultusunda asgari ücretin net, bin 900 TL olması fikrindeyiz" dedi.

Basın açıklaması sonrası grup olaysız bir şekilde dağıldı

DİSK’ten Asgari Ücret Ve Taşeron İşçiler Açıklaması

DİSK’ten Asgari Ücret Ve Taşeron İşçiler Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim