• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan uçak kriziyle ilgili olarak samimi davranmalarının, Rusya'dan korktuklarından değil, Rusya'ya...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile yaşanan uçak kriziyle ilgili olarak samimi davranmalarının, Rusya'dan korktuklarından değil, Rusya'ya önem verdiklerinden kaynaklandığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Rusya'nın bize karşı aldığı yaptırımlardan korktuğumuzdan değil. Tüm komşularımızla ve bölgedeki tüm ülkelerle işbirliği yapmak istediğimiz için buna inandığımız için bunu yapıyoruz. Üstesinden geliriz hiç merak etmeyin" dedi.

Hafta sonu programlarını memleketi Antalya'da sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes tarafından Beldibi'nde bir otelde düzenlenen "2. Muhtarlar İstişare ve Eğitim Toplantısı'na" katıldı.

ANTALYA MENDERES TÜREL'LE HIZLI HİZMETE KAVUŞTU

Burada konuşan Bakan Çavuşoğlu, muhtarları yakın çalışma arkadaşları olarak nitelendirdi. Başkan Türel'in göreve geldiği ikinci dönemde Antalya'nın her köşesine hizmetleri hızlı şekilde ulaştırdığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, " İşbirliği içinde Antalya'nın her yerine hizmet gidiyor. Seçim öncesinde vaatlerimiz vardı. Projelerle karşınıza çıktık. Bizden başka huzurunuza en ücra köşelere projelerle gelen başka parti olmadı. Huzura çıkmak değil, seçim sonrası bunları gerçekleştirmek önemlidir. Biz ilk günkü aşkla yola çıktık. Antalya'ya mega projeler getirmek için çalışıyoruz. Antalya'yı yeniden yağa kaldırmak Antalya'mıza hizmet etmek için yola çıktık. Bu hizmetleri yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

'Yola çıkarken "Sevdamız Antalya" dedik diyen Bakan Çavuşoğlu, " Hizmet etmek bizim asli görevimiz onurdur. Her arkadaşımıza değişik görevler verildi. Bana da bakanlığımı yeniden sürdürme görevi verildi. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Dünyanın sorunlarına çözüm üretmek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, " Libya'da ateşkesi sağlamak için anlaşma imzaladık, Suriye'de savaşı son vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Herkes sözünde durmalı Suriye ile ilgilenen ülkelerin sözünde durması gerekir. Terörle mücadelede herkes ortak kararlılığını göstermelidir. Terörle mücadele edeceğim deyip oraya gelip sivil masum insanlar öldürmemelidir. Yanlışın karşısında dimdik duruyoruz. Doğruyu herkesin yüzüne söylemeye devam ediyoruz. Söylemeye devam edeceğiz" dedi.

"BARACK OBAMA ANTALYA'YI KONUŞUYOR"

Çavuşoğlu şöyle devam etti:" Dünyanın her yerini kucaklıyoruz. İnsani yardımda dünyada birinci sıradayız. Milli gelire göre dünyada en duyarlı ülkeyiz. O nedenle 2016'da Birleşmiş Milletler'in ilk defa düzenleyeceği İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağız. G20 gibi. Antalya sev sahipliği yaptı. Gelmiş geçmiş en başarılı zirveyi Antalya'da gerçekleştirdik. ABD Başkanı Barack Obama halen Antalya'yı konuşuyor. Hangi liderle karşılaşsam Antalya'yı konuşuyor. Böyle bir kentin temsilcisi olmak onurdur, şereftir. Bir taraftan kente hizmet edeceğiz,Antalya'nın dünya markası olması için uluslararası alanda çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

EXPO'YA REKOR KATILIM

Antalya'nın bir dünya markası olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, " Bugüne kadar Expo'ya katılan ülke sayısı en fazla 30 olmuştur. Antalya 2016 EXPO'ya ise katılan ülke sayısı 43 oldu. Bir buçuk katı oldu. Rekor kırıyoruz. Antalya bunu hak ediyor. Raylı sistem çalışmaları hızlı şekilde devam ediyor. Burayı kalıcı bir botanik hale getiriyoruz. Ömür boyu kalıcı hale getiriyoruz. Kongre merkezi yapıyoruz. Yatırımlarda rekor düzeyde 5 yılda yapılacak yatırım Antalya'ya 6 ayda yapıldı. Otoban raylı sistem hızlı tren ve limanlarla , hava limanı ve spor tesisleri organize sanayilerle, bilim şehri ile Antalya her alanda Türkiye'nin en yaşanabilir şehri olacak" dedi.

AZ GELİŞMİŞ ÜLKELER ZİRVESİ ANTALYA'DA YAPILACAK

Antalya'nın NATO toplantısına da ev sahipliği yaptığını aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Antalya önümüzdeki yıl, En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı'na da ev sahipliği yapacak. Şimdiden çalışmalara başladık. Nerede yapılacağının teknik çalışmalarını sürdürüyoruz. Önümüzdeki mayıs ayının sonunda bu toplantıyı Antalya'da gerçekleştireceğiz. Antalya bugün dünyanın en güçlü 20 şehri arasına girdi" dedi.

"RUSYA'DAN KORKTUĞUMUZDAN DEĞİL"

Rusya ile yaşanan krize de değinen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bu süreçte Türkiye'nin olgun, dürüst devlet gibi davrandığının altını çizdi. "Başka yollara tenezzül etmedik. Gerçekleştirilen olaydan uçağın düşmesinden mutlu olmadığını üzüntü duyduğunu çok açık yüreklilikle samimi şekilde Türkiye paylaştı" diyen Çavuşoğlu, "Ama şimdi ilişkileri düzeltme zamanı. Her ülke arasında sorun olabilir, krizlerde olabilir, yanlış anlaşılmalar da olabilir. Ticari siyasi gerginliklerde olabilir. Ama diploması ne işe yarar, bu sorunları sağ duyu ile çözmek için vardır. Bu sorunu aşmak için çaba sarf ediyoruz ama samimi çaba sarfediyoruz. Suçluluk psikolojisi içinde olduğumuz için değil, herhangi bir ülkeden veya bu olaydan veya Rusya'dan korktuğumuzdan değil, Rusya'ya önem verdiğimiz için, Rusya sadece komşumuz değil, bizim bir çok alanda önemli bir ortağımız olduğu için. Rusya'nın bize karşı aldığı yaptırımlardan korktuğumuzdan değil, ama biz tüm komşularımızla ve bölgedeki tüm ülkelerle işbirliği yapmak istediğimiz için buna inandığımız için bunu yapıyoruz. Üstesinden geliriz hiç merak etmeyin. İnşallah sağ duyu hakim olduktan sonra böyle sakinlik içinde samimi bir şekilde olayları konuşarak çözüm önerileri üreterek bununda üstesinden geliriz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim