• BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG/PYD bulundukları yerlere çekilmezlerse gereğini yaparız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: YPG/PYD bulundukları yerlere çekilmezlerse gereğini yaparız
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Eğer YPG/PYD bulundukları yerlere çekilmezlerse ve DEAŞ'a karşı operasyon yapan Özgür Suriye Ordusu'na saldırmaya devam ederse biz de gereğini yaparız." dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye, Suriye'deki koalisyonun da içinde, Irak'taki koalisyonun da içinde. Şu an Hava Kuvvetlerimiz olarak koalisyonun içindeyiz. Havadan ne zaman, nereye, nasıl operasyon yapılacak, bunların kararını askerler verecek." dedi.

Çavuşoğlu, Ninova Muhafızlarıyla ilgili, "Esasen bu güçler Musullu yerel güçlerdir. İleride Musul'un güvenliğini, DEAŞ sonrası, temin etmek için, sağlamak için bu güçlerden faydalanmak gerekiyor. Şu an operasyonun içinde aktif rol alıyorlar." diye konuştu.

'Şu anda kara operasyonuna katılma söz konusu değil'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu hakkında, "Kara operasyonunu, değişik gruplar yerine milli ordunun bizzat yönetmesi gerekiyor. Peşmerge var, bizim eğittiğimiz Ninova güçleri var, diğer taraftan arazideki güçler var. Şu anda orada bulunan ülkelerin ya da Türkiye'nin kara operasyonuna katılması söz konusu değil. Amerikan güçlerinin önceden top atışları oldu. Ama ihtiyaç duyulursa özellikle özel kuvvetlerimizin yerel güçlere desteği konusunda, tabii ki katılır." dedi.

'Adam gibi durmazlarsa gereğini yaparız'

Çavuşoğlu, Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili olarak, "Eğer YPG/PYD bulundukları yerlere çekilmezlerse ve DEAŞ'a karşı operasyon yapan Özgür Suriye Ordusu'na saldırmaya devam ederse biz de gereğini yaparız. Hani YPG iyiydi, hani YPG DEAŞ'a karşı mücadele ediyordu. Neden DEAŞ'e karşı mücadele eden Özgür Suriye Ordusu'na, yerel güçlere, ılımlı muhalefete saldırıyor. Demek ki YPG/PKK'nın amacı DEAŞ'la mücadele değildir, kendi kantonunu oluşturmaktır. Şu andaki operasyonları da buna yönelik bir tehdit olarak görüyor. Esasen burada bir terör koridorunun oluşmasına müsaade etmeyeceğimizi başından beri söyledik. Dolayısıyla adam gibi durmazlarsa biz de gereğini yaparız." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim