• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Diş Hekiminden Mezun Olduğu Okula Kütüphane

Diş Hekiminden Mezun Olduğu Okula Kütüphane
Adana'da, Diş Hekimi Yakup Andaç, mezun olduğu Yüreğir Çatalpınar İlk ve Orta Okulu'na kütüphane yaptırdı.

Adana'da, Diş Hekimi Yakup Andaç, mezun olduğu Yüreğir Çatalpınar İlk ve Orta Okulu'na kütüphane yaptırdı.

Eğitimin çocuk yaşta başladığını bu yüzden ilk ve orta okul öğrencilerinin okuyacak kitap sıkıntısı çekmemeleri için kütüphane tanzim ettiklerini belirten Diş Hekimi Yakup Andaç, yıllar önce mezun olduğu okula, 17 raflı kitaplık, 5 adet çalışma masası, 24 sandalye, bilgisayar, split klima ile yaklaşık 2500 kitap bulunan kütüphane kazandırdı.

Kütüphanenin açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan okul müdürü Hasan Düzün, okullarına kütüphane desteği veren Diş Hekimi Yakup Andaç'a teşekkür etti.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel ise kitap okumanın faydalarının sayılamayacak kadar çok olduğunu, iyi bir kitabın iyi bir öğretmen olduğunu, bir kütüphanenin ise binlerce iyi öğretmen olduğunu ifade etti.

Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler da konuşmasında Türkiye'de 1128 civarında kütüphane olduğunu buna karşın 600 bin civarında kahvehane bulunduğuna dikkat çekterek, "Bu oranlara baktığımız zaman kütüphane sayısının artması memnuniyet vericidir. Dijital çağ ile birlikte kitap okuma oranının düşeceği ön görülüyor olsa da, tüm dünyada kitap okuma oranı azalmamıştır. Bir kitabı dijital ortamda okumanın insanları yorduğu, gözleri rahatsız ettiği tespit edilmiştir. Klasik kitabı okumaktan onu incelemekten insanlar vazgeçmiyor. Meslektaşımızın mezun olduğu okula kütüphane açmasından mutlu olduk. Oda olarak meslektaşlarımıza destek verdiğimiz gibi bu tip hayırlı işlerde de yanlarında olacağız" dedi.

Adana Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, konuşmasında şunları dile getirdi:

"Ben çok açılışta bulundum. Ama okul ve kütüphane açılışlarında gurur ve sevinç duyuyorum. Bugün okulunuz çok zengin bir kütüphaneye kavuştu. Biz devlet olarak tüm okullarımızın spor salonlarına, laboratuvarlarına, kütüphanelerine kavuşmasını arzu ediyoruz. Ama bunlara sadece devlet değil, STK'lar ve halkımız tarafından da katkıda bulunulmasından sevinç duyuyoruz. Kendi köyünüzden, kendi okulunuzdan yetişmiş bir arkadaşımız size kütüphane kazandırmak için canla başla devletle ortak çalışıyor. Kütüphane Haftasında olduğumuz için bu organizasyonla bu haftayı taçlandırmış oluyoruz. Başta emeği geçen Dt. Yakup Andaç ve katkıda bulunan tüm arkadaşlara canı gönülden tebriklerimi sunuyorum."

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesi kesildi.

Diş Hekiminden Mezun Olduğu Okula Kütüphane

Diş Hekiminden Mezun Olduğu Okula Kütüphane

Diş Hekiminden Mezun Olduğu Okula Kütüphane

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim