• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Dinar’da Dünya Müslümanları İçin Yardım Kampanyası

Dinar’da Dünya Müslümanları İçin Yardım Kampanyası
Afyonkarahisar Dinar ilçesi Beşir Derneği Temsilciliği tarafından ilçede "Dünya Müslümanları" için yardım kampanyası başlatıldı.

Afyonkarahisar Dinar ilçesi Beşir Derneği Temsilciliği tarafından ilçede "Dünya Müslümanları" için yardım kampanyası başlatıldı.

Afyonkarahisar Beşir Derneği Dinar Temsilciliği tarafından, komşu ülkelerimizde ve dünyada açlık, hastalık ve savaşla mücadele eden Müslümanlar için yardım kampanyası başlatıldı. Beşir Derneği Dinar Gönüllüsü Hakan Cengizay kampanya ile ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi "Hepimizin bildiği gibi yeni bir dünya düzeni kurmak isteyen karanlık güçler tarafından, bazı coğrafyalarda "demokrasi" adı altında kan ve göz yaşı dökülmektedir. Her nedense bu coğrafyalar; bereketli topraklar, maden zengini olan ve ehli sünnet Müslümanların yaşadığı topraklardır. En kısa olarak ülkemizin güneydoğusu ve komşu ülkemiz Suriye bunun bariz bir örneğidir. Bu karanlık güçlerin ateşe boğduğu ülkeler neresi olursa olsun asıl hedeflerinin Türkiye olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Biz inanıyor ve kendimize Müslüman diyorsak, televizyonda ve sosyal medyada gördüğümüz acı olaylar için ah vah çekmenin hiçbir anlamı ve mantığı yoktur. Bu dava ve vebal benim, senin kısacası tüm Müslümanların vebalidir. Afrika'da bir Müslüman, Müslüman olduğu için diri diri yakılıyorsa, Arakan'da bir Müslüman insanın evladı, bebeği kasaplık et gibi Budistler tarafından pişirilip yeniyorsa, sözde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) denilen İslam ile hiç bir alakası olmayan mezhebi ve inancı bozuklar, "cihat" adı altında sadece ve sadece ehli sünnet Müslümanları katlediyorsa diğer taraftan Suriye'nin batı bölgesinde bulunan Türkmen mücahitlere "terörist" diye saldırı yapılıyor ve bizde seyirci kalıyorsak ya biz Müslüman değiliz yada davamızda yalancıyız. Bizler, kuşu ölen bir çocuğa taziyeye giden Hazreti Muhammed Mustafa'nın (S.A.V.) ümmeti olarak yaşadığımız ve dağıldığımız şu zor günlerde maddi ve manevi olarak birbirimize yardım etmek göre farz-ı ayındır. "Bir yarım hurma dahi olsa sadaka vererek canınızı ateşten kurtarın" ve "Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir" sözleri ile inananların yüreğinde derin hisler oluşturan H.Z. Peygamber (S.A.V.) var. Arkadaşlar, Müslümanlar açlıktan ölüyor, Müslüman olduğu için öldürülüyor!. Yahudiler, Budistler, aşırı ırkçı Hıristiyanlar batıl inançlarına göre Müslümanları katletmenin, Müslüman kanı akıtmanın kendi bozuk inanışlarına göre ecir ve mükafat olduğuna inanıyorlar da, bizler hak dinimizin ve Resulullah'ın (S.A.V.) bize emrettiği yardımlaşma ve dayanışmanın neden gerisinde kalıyoruz? Bu yangın bizlere ulaşmadan bizler ümmeti Muhammed olarak infak ve yardımlaşma yolunda İslam'a göre bizlere emredilen yardımı yapmakla mükellefiz. Sözlerim Müslümanlaradır ve vebal biz Müslümanlarındır. Yardım edecek vatandaşlarımız www.besirdernegi.org adresinden iletişime geçebilirler veya Dinar Konyalı Cami yanında bulunan Hizmet Market'e müracaat edebilirler."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim