• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Dikiş Öğrenip Kendilerine Ve Yakınlarına Elbise Dikiyorlar

Dikiş Öğrenip Kendilerine Ve Yakınlarına Elbise Dikiyorlar
KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli iline bağlı Babaeski Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan "Giyim Üretim Teknolojisi" kursiyerleri, dikiş öğrenip kendilerine...

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli iline bağlı Babaeski Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan "Giyim Üretim Teknolojisi" kursiyerleri, dikiş öğrenip kendilerine veya yakınlarına elbise dikiyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Giyim Üretim Teknoloji kursu çalışmaları Fatma Nemli hoca eşliğinde 20 kursiyerin katılımıyla devam ediyor. Her yaştan öğrencinin eğitim aldığı kursta herkes istediği şekilde ve neye ihtiyaçları varsa o şekilde dikişlerini dikiyorlar. 3 Haziran 2016 tarihinde bir defilenin gerçekleşeceğini ve bu defilede sadece bu sene çalışılan kıyafetlerin sergilenmeyeceğini bunun yanında özel tasarımla hazırlanan kıyafetle birlikte gösterileceği ifade edildi.

Kursa katılım oranı hakkında bilgi veren yetkililer, kursa katılımın geçen senelere göre daha iyi ve dikiş kursuna katılımlarda artış olduğu, bir dahaki döneme ya da yaz kursu açmayı planladıklarını belirttiler.

ÖĞRETMENLER, KURSİYERLERE KALIP ÇIKARMADA YARDIM EDİYOR

Sıfırdan başlayan bir kişiye ilk olarak iğne iplik tutulması gösteriliyor, daha sonra teğel çalışmaları ve kendi üzerinden bir kalıp çıkarılarak etek diktiriliyor. Öğretmenler, kursiyerlere kalıp çıkarmada yardım ediyor. Kursiyer daha sonra öğrendiği teğel çalışmalarını kumaşların üzerinde uyguluyor. Bu çalışma tamamlandıktan sonra kursiyerler sanayide kullanılan makinelere geçerek burada ilk önce parça kumaşlar üzerinde çalışma yaparak adapte oluyor daha sonra makinelerde çalışmalarını tamamladıkları ifade edildi.

"BİZ EMEKLİYİZ, ÇALIŞMA HAYATINDAN SONRA BİR ŞEYLER YAPMAMIZ LAZIM"

Giyim Üretim Teknolojisi kursiyerlerinden Ayşen Kuşçu Sak, "Biz emekliyiz, çalışma hayatından sonra bir şeyler yapmamız lazım. Onun içinde sosyal faaliyetlere katılıyoruz ama ayrıca evimizin eksikliklerini buralarda gideriyoruz. Ekonomik şartlar belli, hayat zorlukları belli. Çoğu arkadaşlarımız kızına, oğluna buralarda kıyafet dikiyor. Kışlığını ve yazlığını dikiyor. Sağ olsun hocalarımız yardım ediyor, mantoya kadar dikebiliyorlar. Ben daha dikemedim ama diken arkadaşlarımız var çok başarılılar. Küçücük parçaları değerlendiriyoruz, evdeki bulanan kavanozlarımıza gözümüzü ve ruhumuzu okşasın diye kapak yapıyoruz. Evdeki dantelleri değerlendiriyoruz, burada her şey üretime gidiyor. Sonucunda çok güzel şeyler ortaya çıkıyor" dedi.

Dikiş Öğrenip Kendilerine Ve Yakınlarına Elbise Dikiyorlar

Dikiş Öğrenip Kendilerine Ve Yakınlarına Elbise Dikiyorlar

Dikiş Öğrenip Kendilerine Ve Yakınlarına Elbise Dikiyorlar

Dikiş Öğrenip Kendilerine Ve Yakınlarına Elbise Dikiyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim