• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Didim’de Temizlik İşleri Özelleştirildi

Didim’de Temizlik İşleri Özelleştirildi
Didim Belediyesi Temizlik İşleri Birimi özelleştirildi. Belediye Başkanı Deniz Atabay, "Özelleştirmeyle belediyenin yükü azaldı, ayrıca temizlik konusunda...

Didim Belediyesi Temizlik İşleri Birimi özelleştirildi. Belediye Başkanı Deniz Atabay, "Özelleştirmeyle belediyenin yükü azaldı, ayrıca temizlik konusunda hizmetin kalitesi de artacak" dedi.

Konuyla ilgili bilgir veren Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay "25 Ocak 2016 tarihinde ihalesi yapılarak sözleşmesi imzalanan "Didim İlçesi sınırları İçerisinde Katı Atıkların Toplanması, Taşınması ve Kent Temizliği" hizmeti 1 Mart 2016 tarihi itibari ile başladı. Kent temizliğinin yanı sıra pazaryerleri ve ibadethanelerin temizliği de firma tarafından yapılacak. Temizlik işlerinin bize olan yıllık maliyeti yaklaşık 12 milyon 857 bin 267,59 TL idi. İhaleyi ise 11 milyon 477 bin 698 TL ile en düşük teklif veren firma aldı. Bur süreçte iyi incelemeler yapıldı. Bu firma Didim'in yanı sıra İstanbul'da Kadıköy, Bakırköy, Maltepe, Kartal, İzmir'de Karşıyaka, Mersin Büyükşehir belediye ve ilçeleri ile Ankara Çankaya belediyelerinin de ihalesini alan firmadır" dedi.

"TÜM TEMİZLİK İŞLERİ FİRMAYA AİT"

İhaleyi alan firmanın yapacağı hizmet ve çalışmalarını da anlatan Başkan Atabay "İhale bir yıllık olarak yapıldı. Hizmet kapsamında; Belediyemiz yetki alanlarındaki 16 mahalle, ana arterler, caddeler, sokaklardan evsel nitelikli katı atıkların, çöplerin toplanması ve bertaraf sahasına taşınması, Sokakların, kaldırımların süpürülmesi ve toplu çalışma ekibi ile mıntıka temizliklerinin yapılması, Sokak ve kaldırımlarda elektrikli süpürme aracı ve elektrikli mini damperli araçlarla hizmet verilmesi, Sokakların, kaldırımların, minibüs garaj ve duraklarının, pazaryerlerinin, arasöz ve basınçlı yıkama ve afiş sökme araçları ile yıkanması ve temizlenmesi, Plajların el ve makine ile temizliğinin sağlanması, Gelişi güzel atılmış kaba atıkların, inşaat atıklarının ve bahçe atıklarının kamyonlarla toplanması, Konteynerlerin tamir-bakımlarının yerinde zaman kaybetmeden yapılması, konteyner yıkama ve dezenfekte aracı ile konteynerlerin iç ve dış yıkamasının yapılması ve konteyner zeminlerinin temizlenmesi, İbadethanelerin temizlenmesi yer alıyor. Hizmetin süresi 12 ay olup 28 Şubat 2017 tarihinde sona erecek. Kış sezonu ve yaz sezonu olmak üzere iki aşamalı olarak hizmet devam edilecek. Kış sezonunda 157 personel 31 araç ve yaz sezonunda ise 247 personel 46 araç ile temizlik hizmeti yürütülecek." dedi.

"BİR TEK PERSONEL İŞTEN AYRILMADI"

Başkan Atabay bu özelleştirmeyi çok istediğini belirterek "Bizim belediye olarak bu hizmeti kaliteli yapabilmemiz için araç ve ekipman için 12 Milyon TL bir yatırım yapmamız gerekiyordu. 12 Milyon TL'lik yatırımın ardından da bu işi yine biz belirlediğimiz maliyette yapacaktık. Bizim bu işi yaptığımız araçlar belli; bazı araçlarımızın artık parçalarını dahi bulamıyoruz. 12 milyon TL'lik yatırım ile üstüne de bu kadar parayla bu hizmeti vermek zordu. Bu ihale sonucunda hizmetin kalitesi de ortaya çıkacak." dedi.

Belediyenin temizlik işleri biriminde çalışan kadrolu personeli de belediyenin diğer birimlerinde görevlendirildiğini kaydeden Başkan Atabay "Tek personel işten ayrılmadı. Kadrolu işçileri de diğer birimlere yaydık. Sadece çekirdek kadro kaldı. Diğerleri Fen işleri ile Park bahçe işlerine verdik." diye konuştu.

Didim’de Temizlik İşleri Özelleştirildi

Didim’de Temizlik İşleri Özelleştirildi

Didim’de Temizlik İşleri Özelleştirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim