• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Didim’de Sağlık Kurumları Bir Yılın Hesabını Verdi

Didim’de Sağlık Kurumları Bir Yılın Hesabını Verdi
Didim İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile Didim Devlet Hastanesinin 2015 yılı faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıda Didim'deki en büyük ihtiyacın yatak...

Didim İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile Didim Devlet Hastanesinin 2015 yılı faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıda Didim'deki en büyük ihtiyacın yatak kapasitesi 150'nin üzerinde olan ve Uzman hekimlerin bulunduğu bir hastane olduğu görüşü ortaya çıktı.

Didim'de kurumların yıllık olarak çalışmalarının değerlendirildiği toplantılar Didim İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile Didim Devlet Hastanesi ile sürdürüldü. Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, İçe Jandarma Komutanı Gürkan Kabakçı, Oda başkanları, kamu kurum yöneticileri, İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Öncel, Didim Devlet Hastanesi başhekimi Dr. Veysel Kılıç ile hastane yetkilileri katıldı. Toplantıya Didim Belediyesinden üst düzey yönetiminden, CHP ve MHP İlçe Başkanları katılmadığı da gözlerden kaçmadı.

Toplantıda slayt eşliğinde sunum yapan İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Öncel 2015 yılı verilerini istatistiksel olarak sundu. Didim'de Aile Sağlığı merkezlerinden 18 olan aile hekimi sayısının 20'ye çıktığını söyledi.

Öncel Toplum sağlığı merkezlerinde uzman hekimin olmadığını, yenidoğan ölümlerinde Türkiye ortalamasının ve hatta Aydın ortalamasının bile üstünde olduğu bildirirken, 2015 yılında hiç anne ölümünün olmadığını dile getirdi.

"HASTANEYE YENİDOĞAN ÜNİTESİ İHTİYACI"

Yenidoğan ölümlerinin de sebebinin doktor görüşü olarak hastanede yenidoğan servisinin olmaması ve özellikle erken doğumlarda yenidoğan yoğun bakımının bulunmaması olduğunu dile getiren Öncel, hamilelik sayılarında da tahmin edilen ortalamanın üzerinde olduğunu söyledi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan Kaymakam İskender Yönden, bazı sayıların önemini kendisi açıkladı ve özellikle yeni doğan sayısındaki tetkikler ve yardım severlerin bağışladığı Yenidoğan İşitme Test cihazının istatistiklere işitme engelli tespiti konusunda sıfır rakamının faydalı olabileceği söyledi.

"YAZIN YOĞUNLUK FAZLA"

Toplantıda ayrıca Hastane ve Toplum Sağlığı merkezlerindeki, yaz aylarında yükselen poliklinik sayısı ve acil başvuru verilerinin Didim'deki 50 olan hasta yatak sayısının mutlaka artırılması gerekliğinin gösterdi. Basın mensuplarının ve katılımcıların sorularından ele alındığı toplantıda yeni hastane konusunda adımların atıldığı, yatan hasta sayısının az olma nedenleri arasında vatandaşların hastaneye olan güvenin azlığı ve kötü ön yargılarının buna etkili olduğu görüşleri dile getirildi. Ayrıca Didim'de 112 acil servis istasyonu için adımlar atıldığı ve Akbük'te bu konuda çalışma yapılması gerekliliğine dikkat çekilirken, yazın hem doktor sayısı hem de ambulans sayısının eksikliğinde yaşanan sıkıntılar ele alındı.

Didim’de Sağlık Kurumları Bir Yılın Hesabını Verdi

Didim’de Sağlık Kurumları Bir Yılın Hesabını Verdi

Didim’de Sağlık Kurumları Bir Yılın Hesabını Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim