• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 17 °C

Didim Kaymakamı Ve Ticaret Odası Başkanından Yunanistan İzmir Başkonsolosuna Ziyaret

Didim Kaymakamı Ve Ticaret Odası Başkanından Yunanistan İzmir Başkonsolosuna Ziyaret
Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Yunanistan İzmir...

Didim Kaymakamı İskender Yönden ve Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ geçtiğimiz günlerde göreve başlayan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia'yı ziyaret etti.

Başkonsolosa Türk-Yunan Ekonomi konularındaki çalışmalarında danışmanlık yapan eşi ekonomist Nikolaos Stefanos da eşlik etti. Yönden ve Üstündağ başkonsolosa yeni görevlerinde başarılar diledi.

Başkonsolos Argyro Papoulia, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk-Yunan ilişkilerinin daha da ileri gitmesine katkı yapmak istediklerini söyledi. Türkiye ile ilişkilerde tecrübelerinden bahsederek eşi ile beraber, her iki ülkenin ortak geliştirdikleri ve bu güne kadar en büyük işbirliği olan doğalgaz boru hattı projesinde çalıştıklarını anlattı. Proje sürecinde Başbakanlar ve Bakanlar düzeyinde ikili görüşmelere katıldıklarını, iki ülke arasında ilişkileri hakkında önemli bir tecrübe kazandıklarını söyledi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden de şimdiye kadar 40 civarında ülke gezdiğini, yakın zamanda gittiği Kos seyahatinde kendini ülkemizin herhangi bir şehrine gitmiş gibi hissettiğini aktararak aynı denizin iki yakasında birbiriyle birçok noktadan benzeşen iki halk olduğunu söyledi. Kaymakam Yönden'in sözlerine destek veren Başkonsolos, iki tarafta da uçlar olsa da halkların dost olduğunu vurguladı.

"KOS ADALARINA ZİYARET"

Didim Ticaret Odası Şaban Üstündağ, Didim ilçesinin Yunanistan'a bağlı Ege adaları olan Leros, Kalymnos, Patmos ve Kos adalarına çok yakın konumda bulunduğunu hatırlatarak, turizm ve ticaret potansiyelimizi karşılıklı işbirliği ile geliştirilmek için 2013 yılı Aralık ayında 22 Kişilik Didim Heyeti ile Kos Adası ziyaret ettiklerini, İki gün içerisinde; Kos Kaymakamı, Kos Belediye Başkanı, Ticaret Odası Temsilcisi dahil birçok yetkili ile görüştüklerini söyledi. 2014 yılı Kasım ayında da daha önce ziyaret edilen Kos Adasıyla birlikte yine Kalymnos ve Leros adalarından gelen bir heyeti ağırladıklarını, Kamu kuruluşu temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamı ve gazetecilerden oluşan 27 kişilik heyetin 2 gün boyunca Didim Ticaret Odası'nın misafiri olduklarını aktardı.

Karşılıklı olarak güçlendirilen diyalog meyvelerini vermeye başladığını vurgulayan Üstündağ, şimdi ilçedeki bir seyahat acentesinin Yunan bir partner acente ile Didim çıkışlı Kalymnos -Kos turlarının başlaması aşamasına geldiğini, bununla beraber Belediye Başkanlığı'nın Kos ve Leros adalarına karşılıklı günübirlik seferler yapma aşamasında olduğunu söyledi.

"TATİL İÇİN ÇIKIŞ KAPISI"

Yunan Adalarına turlar düzenleyecek olan seyahat acentesi sahibi Ali Çamurcu da, "Her iki ülkenin varış noktalarının sahip olduğu görülmeye değer varlıkları düşünülürse Bu yıl harekete geçecek bu potansiyelin ivmelenerek devam edeceğini tahmin etmekteyiz." dedi. Çamurcu "Adalara yapılacak günü birlik seferler veya ada turları ilçemizde her yıl tatilini geçirmek isteyen 1 milyon kişi ile Aydın ve Denizli gibi yakın kentlerde yaşayan 1,5 milyon nüfus için önemli bir çıkış kapısı olabilir.6 Mayısta başlayacak olan bu turlara 2016 yaz sezonunda 5000 kişinin katılması beklediklerini söyleyen Çamurcu turlar hakkında detaylar paylaştı ve "Aynı şekilde Yunan Adalarından da ilçemiz Didim'e turların yapılması öngörülmektedir." dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden "Süreç içerisinde bu işin gerçekleşmesi için Kaymakamlığımız, Odamız, Belediyemiz ve İlçemizdeki seyahat acenteleri gayret göstermektedir." dedi.

Didim Kaymakamı Ve Ticaret Odası Başkanından Yunanistan İzmir Başkonsolosuna Ziyaret

Didim Kaymakamı Ve Ticaret Odası Başkanından Yunanistan İzmir Başkonsolosuna Ziyaret

Didim Kaymakamı Ve Ticaret Odası Başkanından Yunanistan İzmir Başkonsolosuna Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim