• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Didim Heyeti, Itb Berlin Fuarında Drv Genel Sekreteri İle Görüştü

Didim Heyeti, Itb Berlin Fuarında Drv Genel Sekreteri İle Görüştü
Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası'na katılan Didim heyeti, Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Genel Sekreteri...

Dünyanın en önemli turizm fuarı ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası'na katılan Didim heyeti, Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Genel Sekreteri Dirk Inger ve DRV yöneticileriyle görüşme gerçekleştirdi.

ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası'ndaki Almanya Seyahat Acenteleri Birliği standında gerçekleşen görüşmeye, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Ticaret Odası Meclis üyesi ve Almanya Seyahat Acenteleri Birliği Yurt dışı Komisyon Üyesi Hikmet Atilla ve TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz katıldı.

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Genel Sekreteri Dirk Inger, Didim heyetine tesekkur ederek, Didim'i ITB Berlin'de gördükleri icin sevinçli olduklarini soyledi. Inger, Didim hakkında bilgileri okuduğunu ve Didim'de sürdürülebilir turizm olacağını tespit ettiklerini kaydetti.

"SAĞLIK TURİZMİNDE GELİŞMEK İSTİYORUZ"

Didim'in turizmi hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Deniz Atabay ise kendisinin 1989 yılından beri Didim'de turizmcilik yaptığını ifade ederek, yılların içerisinde Didim'in ihtiyacı olan eksiklikleri net görebildiğini belirtti. Didim'de çok büyük otellerle yapılaşmadan ve betonlaşmadan turizmi çeşitlendirmeye çalıştıklarını söyleyen Atabay, "Didim'de tarih ve kültür hazinesine sahibiz. İlçemize tatile gelen insanlar için daha küçük işletmelerle Ege'nin karakterik özelliğine yatkın, daha samimi bir turizm politikası yürütmek istiyoruz" dedi. Didim'in sağlık turizminde gelişmesi için havanın ölçüsünü bir üniversiteye yaptırdıklarını aktaran Atabay, şunları söyledi: "Üniversite'den çıkacak çıkan rapor bize şifai olarak söylendi. Çok kısa süre içerisinde de yazılı rapor haline gelecek. Özellikle orta yaş üzerindeki insanlar için son derece mükemmel bir hava yapımız var. Bununla ilgili olarak da yatırımcı çekmek istiyoruz."dedi.

"EGE BÖLGESİ KÜLTÜREL AÇIDAN ÇOK ZENGİN"

Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Genel Sekreteri Dirk Inger de Ege bölgesi'nin kültür açısından çok zengin bir bölge olduğunu ifade ederek, "Dolayısıyla Almanya başta olmak üzere bütün dünya için bu bölge önemli. Bizler de Türkiye'de Ege bölgesinin ön plana çıkması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu süreç içerisinde birçok insanı tarihi ve kültürel hazineleri keşfetmeleri için Kuşadası ve İzmir bölgesine gönderdik. Bizim genel kurulun Kuşadası'nda olmasıda bizim için çok önemli." diye konuştu.

"ODA OLARAK DİDİM'İN MARKALAŞMASI İÇİN ETKİN ROL ALDIK"

Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ da Didim'de turizmin gelişmesi için oda olarak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Didim Ticaret Odası bünyesinde turizmciler için zaman zaman eğitimler verildiğini belirten Üstündağ, "Toplumun turizme ekonomik ve sosyal uyumunu sağlamak için turizm sektörü hizmet personelinin mesleki eğitimi ve çalışanların ailelerinin bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Üyelerimizin nitelikli ara eleman ihtiyacını gidermek içinde çalışmalarımız var." ifadesini kullandı.

Üstündağ, Didim'in Milet ve Apollon Tapınağı gibi turizm potansiyelini etkin bir şekilde tanıtarak, ilçenin turizm sektöründe markalaşması sürecinde etkin rol aldıklarını kaydederek, bu kapsamda GEKA desteğiyle www.didimgezgini.com adlı tanıtım sitesini hayata geçirdiklerini anlattı.

"TÜRKİYE'DE GÜVENLİK PROBLEMİ YOK"

Didim Kaymakamı İskender Yönden de yaptığı konuşmasında, Türkiye ve Didim'deki güvenlikle ilgili bilgiler verdi. Uluslararası basında Türkiye'deki güvenlikle ilgili anlatılan konuların Didim'de yaşananlardan çok farklı olduğunu kaydeden Kaymakam Yönden, sözlerini şöyle sürdürdü: "Almanya Seyahat Acenteleri Birliği'nin Kuşadası programının içerisine Didim'i de dahil edebilirsek, orada tüm turizmcilere Didim'i anlatma fırsatımız olur. Orta doğuda var olan karışıklığın etkisi sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada. Biz şuanda yaklaşık 3.5 milyon sığınmacıyı ülkemizde misafir ediyoruz. Kendimizi daha doğru anlatabilmek için genel kurul sürecinde tüm turizmcileri Didim'de de ağırlamak isteriz."dedi.

Kaymakam Yönden'in Didim'e daveti üzerine tekrardan söz alan DRV Genel Sekreteri Dirk Inger, Yönden'e teşekkür ederek, bu programın 4 günlük olarak programlandığını ve kongre süresinin kısa olmasından dolayı Didim'e gelme fırsatlarının olamayacağını, ancak kongrenin hazırlanış süresinde Kuşadası'na geldiklerinde Didim ziyareti yapabileceklerini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, DRV Genel Sekreteri Dirk Inger'e Apollon Tapınağı maketi hediye ederken, Kaymakam İskender Yönden de içerisinde incir, zeytinyağı, zeytin kolonyası ve zeytin sabununun yer aldığı hediye paketi armağan etti. Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu da DRV yöneticilerine hediye paketleri verdi.

Didim Heyeti, Itb Berlin Fuarında Drv Genel Sekreteri İle Görüştü

Didim Heyeti, Itb Berlin Fuarında Drv Genel Sekreteri İle Görüştü

Didim Heyeti, Itb Berlin Fuarında Drv Genel Sekreteri İle Görüştü

Didim Heyeti, Itb Berlin Fuarında Drv Genel Sekreteri İle Görüştü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim