• BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Dicle Elektrik’ten 2 Bin Aileye Sıcak Yemek

Dicle Elektrik’ten 2 Bin Aileye Sıcak Yemek
Dicle Elektrik Dağıtım, bir yandan Cizre'de zarar gören elektrik hatlarını onarım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da sosyal sorumluluk bilinci...

Dicle Elektrik Dağıtım, bir yandan Cizre'de zarar gören elektrik hatlarını onarım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da sosyal sorumluluk bilinci ile ilçede yaşanan olaylara kayıtsız kalmayıp, her gün 2 bin aileye sıcak aş dağıtmak için aş evi açtı.

Dicle Elektrik Dağıtım, sokağa çıkma yasağının 79 gün sürdüğü ve yaşanan çatışmalarda çok sayıda evin kullanılmaz hale geldiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde olaylardan zarar gören halka her gün sıcak yemek verebilmek için aş evi açtı. Cudi Mahallesi Ömer Hayam Sokak'ta açılan aş evinde muhtarlar tarafından daha önceden tespit edilen 2 bin aileye sıcak yemek dağıtılmaya başlandı. İlk etapta 2 bin kişilik açılan aş evinde sayının 3 bine çıkarılacağı belirtildi.

Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürü Murat Horoz, "Her gün yemek dağıtımız kişi sayısı 8 bine ulaşıyor. Bunu sürekli her gün artarak devam ettireceğiz. Kurumumuz bölgenin yapısı itibari ile sadece elektrik dağıtmanın değil de sosyal aktivitelerinde yapılması sosyal sıkıntıları da gidermenin bir borç ve görev olduğunu düşündüğü için bu çalışmamızı sürdüreceğiz" dedi.

Bu projenin ilk etapta bir ay süreceğini düşündüklerini belirten Horoz, "Genel müdürlüğümüzde yapılan görüşmeler ve yaklaşan Ramazan ayı nedeni ile bu çalışma Ramazan ayı sonuna kadar devam edecektir. Yemek dağıtırken çok yoğun duygular taşıyoruz. Bu sosyal sorumluluk projemizin yanında asıl işimiz zarar gören Cizre, İdil ve Şırnak'taki elektrik şebekelerinin toparlanmasına gerek yüklenici firmalardan gerekse kendi kurum personellerimizle hummalı bir şekilde devam etmektedir. Bu yoğun çalışmaların yanında elektrik şebekeleri zarar gören ve elektrikleri olmayan yerlere de elektrik enerjisini ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Dicle Elektrik Dağıtım'ın Cudi Mahallesi'nde açtığı aş evinden ailesine sıcak yemek götüren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş ise, "Allah bu yardımı yapanlardan razı olsun. Cizre çok zor günlerden geçiyor ve bu zor günlerde her kesimin ve duyarlı vatandaşların Dicle Elektrik gibi sosyal sorumluluk bilinci içinde bulunarak, ihtiyaç sahibi insanlara yardım elini uzatmaları gerekiyor" dedi.

Dicle Elektrik’ten 2 Bin Aileye Sıcak Yemek

Dicle Elektrik’ten 2 Bin Aileye Sıcak Yemek

Dicle Elektrik’ten 2 Bin Aileye Sıcak Yemek

Dicle Elektrik’ten 2 Bin Aileye Sıcak Yemek

Dicle Elektrik’ten 2 Bin Aileye Sıcak Yemek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim