• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Devletimiz Spora Önem Veriyor

Devletimiz Spora Önem Veriyor
KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halit Mermer, 2016 yılı hedefleri doğrultusunda yapılacak...

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Babaeski ilçesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halit Mermer, 2016 yılı hedefleri doğrultusunda yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2016 yılında gerçekleşecek olan hedefleri aktaran Mermer , "Gerek ferdi olsun gerek grup müsabakaları olsun hepsi yapılıyor. Basketbol, voleybol, tekvando, tenis, özürlüler atletizm ve bayanlar plates devam ediyor. Bunlar aynı şekilde devam edeceği gibi 2016 da bunların üzerine koymayı düşünüyoruz. Aşağıya güreş yeri yaptık, odaların birini ve salonların bir tanesini bunlara tahsis ettik. Güreş takımı gerek bayan gerek erkekler için yer tahsis ettik. Şimdi minderlerini bekliyoruz, siparişlerin fabrikadan çıktığını öğrendik. Güreş müsabakaları burada yapılacak, yetiştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Bundan sonraki hedeflerde Babaeski'deki tesislerin yenilenmesi olduğunu hatırlatan Mermer, "Başta stadyum olmak üzere teknik elemanlar bunların kararını aldılar. Tamir yetmez, sıfırdan yenilenmesi lazım. Saha ve çimler dahil, sentetik sahada böyle sıkıntılarımız var, soyunma hakem odaları olursa iyi olacak. Sentetik saha ile buradaki saha bir birine karışmayacak. Biz spor sahasının önündeki alanı asfaltlamayı düşünüyoruz. Buraya sıcak asfalt lazım, belediyenin imkanları biraz buraya yetersiz kalıyor. Gençlik Merkezi illerde bitti şimdi sıra ilçelerde. İnşallah burada sosyal ve kültürel faaliyetler, odalarımız ve enstrümanlarımız hazır. Müzik, bilgisayar, derslikler ve kütüphane hazır. Alan yetmediği yerde biz bu salonu devreye sokacağız" diye konuştu.

"BABAESKİ'NİN SPOR YÖNÜNDEN ŞANSI VAR"

Babaeski'de 1 tane çay bahçesi olduğunu söyleyen Mermer, "Bizim bulunduğumuz Dindoğru Mahallesi bu tarafta çay bahçesini olmadığını gördük. Gençlik merkezinin arkası fazla boş, burayı da bakanlık il programına aldı burası inşallah çay bahçesi olacak. Babaeski'nin spor yönünden şansı var, bizim spor tesislerimiz hepsi bir yerde, dağınık değil. Babaeski de havuz eksik ama havuz için yerimiz var. Bizden böyle bir yer isterlerse havuz yerimiz, spor salonumuzun hemen yanında bir buçuk dönüm boş bir alanımız var. Eskiden Babaeskispor'un idman yaptığı yerde artık burada idman yapmıyorlar. Sentetik saha çıktığı için ve ana sahada yapıyorlar. Biz bunu da programa il müdürlüğümüze de verdik. Arsa sıkıntımız yok, yetkililere de söylüyoruz" ifadelerini kaydetti.

"BAKANLIK ONAYLI İKİ ADET YARIŞMAMIZ VAR"

Mermer, "Gençlik merkezimiz sosyal ve kültürel faaliyetler için yürürlüğe sokmuş olduğu, bakanlık onaylı iki adet yarışmamız var. İlki "Hayallerini Sahneye Taşı" isimli bir skec yarışması. Her türlü yapacağı program için kostümlerini il müdürlüğümüz karşılayacak. Hemen hemen her şey devlet tarafından, sahne kostümlerini il karşılıyor. İl yarışmalarını kazanırsa bölge yarışmalarına tamamen il müdürlüğümüzün imkanlarıyla gidiliyor. Bölge yarışmasını kazandığında 19 Mayısta Ankara'da yapılacak olan yarışmaya tamamıyla genel müdürlüğümüzün imkanlarıyla karşılanıyor. Birde gerek solo gerek koro halinde şarkı ve enstrüman yarışması olduğunu aktaran Mermer, "Ben tek başına katılacağım solo olarak enstrümanda var, biz koro halinde katılıyoruz desek onlara da enstrüman var. Biz bununla ilgili okullarımızı geziyoruz. İnşallah Babaeskimiz dereceye girer" diye konuştu.

"DEVLETİMİZ SPORA ÖNEM VERİYOR"

Devletimizin spora azami derecede önem verdiğini hatırlatan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Halit Mermer, "Buraya bir fitness salonu gerekiyor, Kaymakam Bey'de bunu teftişlerinde söyledi. Şu anda sadece bayanlara plates yapılıyor. Haftada üç gün oluyor. Aşağı da gerekli yerimiz var, finesse de gerekli yeri ayırdık. Fitness aletleri geldiğinde amma içeride amma dışarıda da yerimiz var. Başvuru yaptık, yer sıkıntımız yok. Devletimiz spora önem veriyor, inşallah bunları Babaeski halkının istifadesine sunmak istiyoruz. Hedefimiz gün ve gün sayıyı arttırmaktır, mükemmelliğin sınırı yoktur. Babaeski halkı spora önem veriyor. İmkanlar sunarsak daha da fazla olacak. Babaeski halkımızdan bunu istiyoruz, çevreyi temiz kullanırlarsa biz daha da şevkli çalışacağız" dedi.

Devletimiz Spora Önem Veriyor

Devletimiz Spora Önem Veriyor

Devletimiz Spora Önem Veriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim