• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Devlete Verdiği Sözü Tutmak İçin Çöp Topluyor

Devlete Verdiği Sözü Tutmak İçin Çöp Topluyor
Aydın'ın İncirliova İlçesinde yaşayan 72 yaşındaki emekli vatandaş Habip Sevinç, devlete verdiği sözü yerine getirmek için 72 yaşından sonra yol...

Aydın'ın İncirliova İlçesinde yaşayan 72 yaşındaki emekli vatandaş Habip Sevinç, devlete verdiği sözü yerine getirmek için 72 yaşından sonra yol kenarlarından atık toplayıp maliyeye verdiği sözü tutmaya çalışıyor. Evlat sevgisi nedeniyle her zorluğa katlandığını belirten yaşlı şahıs, "Devlete olan borcumuzu ödeyince rahatıma bakacağım" dedi.

İncirliova ilçesi ile Aydın ve Erbeyli arasında her gün bisikleti ile dolaşıp teneke kutu ve depozitolu şişe toplayan 72 yaşındaki Habip Sevinç, maliyeye söz verdiği aylık 270 lirayı ödeyebilmek için yeniden çalışmaya başladı. Yıllar önce emekli olduğunu ve bugüne kadar emekli maaşı ile yaşadığını belirten Habip Dede, yaşadığı sıkıntının evlat sevgisinden kaynaklandığını belirterek "Aslında emekliydim ve emekli maaşımla kimseye muhtaç olmadan ve çalışmaya mecbur kalmadan geçiniyorduk. Oğlum Fethiye'de fırında çalışıyor. Ehliyetsiz araba kullanırken yakalanmış. 2 bin 800 lira ceza kesilmiş. Araba da bağlandı. Yaklaşık 1.5 yıl önce kesilen bu cezayı oğlum ödeyemediğini öğrenince tutuklanmaması için maliyeye gidip taksitlendirdik. Sonuçta can parçası evlat olduğu için borcunu ödemek için aylık 270 lira para artırmamız lazım. Mevcut gelirle bu parayı ödeyemeyeceğimiz için devlete verdiğimiz sözü tutup borcumuzu ödeyebilmek için gençliğimde kullandığım bisikletle yol kenarlarında teneke kutu ve depozitolu şişe toplamaya başladım. Bir yandan evladımı kurtarmaya çalışıyorum bir yandan da zorunlu olarak spor yapmış oluyorum" dedi.

"PARK PARASINI ÖDEYEMEDİĞİMİZ İÇİN ARABADAN VAZGEÇTİK"

Olaydan sonra arabalarının da otoparka çekildiğini belirten Habip Sevinç isimli yaşlı şahıs,"Arabayı alabilmemiz için cezayı ödememiz gerekiyordu. Paramız olmadığı için cezayı ödeyemedik. Daha sonra cezayı taksitlendirdik. Şimdi de arabanın değerine yaklaşan 7 bin liralık park parasını ödeyemediğimiz için arabadan vazgeçtik. Araba kimin olursa olsun, devlete verdiğim sözü tutmak için çalışıyorum" diye onuştu.

Devlete Verdiği Sözü Tutmak İçin Çöp Topluyor

Devlete Verdiği Sözü Tutmak İçin Çöp Topluyor

Devlete Verdiği Sözü Tutmak İçin Çöp Topluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim