• BIST 9883.12
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu

Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

1375 yıl önce Kerbela'daki vahşet hala ilk günkü kadar keder vericidir. 10 Muharrem gününde Kerbela'da İslam'a, Efendimiz'e ve tüm inananlara kılıç çekilmiştir. Dün bu olayı bir kez daha hatırladık. Yeniden Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin hüznünü yaşadık. 

Efendimizin reyhanım dediği, cennet gençlerinin efendisi olarak gösterdiği Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesi tüm Müslümanların hala kanayan yarasıdır. Yüz yıllardır Kerbela'nın haklı matemi tutulmaktadır. 

Kerbela mümin ile münafığın, hakikatle yalanın, hak ile batılın keskin ve kesin çizgilerle ayrıldığı bir kader noktasıdır. 

041120141041330450529_3.jpg

Hazreti Hüseyin Efendimizin gül yüzlü torunu, ashabı kiramın kutlu isimlerinden biri olarak hepimizin örnek aldığı bir şahsiyettir. Suya hasret bırakılarak şehit edilmesi bizler için çok büyük ders ve öğütler içermektedir. 14 Asır önceki Kerbela vahşeti maalesef her gün yaşanmaktadır. Mezhep kutuplaşması pimi çekilmiş bomba gibi neredeyse saat başı patlamaktadır. 

Mezhepçi yaklaşımlar İslam dünyasının iliğini kurutmaktadır. IŞİD gibi terör örgütleri böyle bir zeminden yeşermiştir. Şii de Müslüman Sünni de müslümandır. Paylaşılamayan nedir? Cami ve türbeleri havaya uçurmak, cana kastetmek yüce Allah'ın hangi buyruğunda vardır. Allah diyerek kafa kesmek, besmele çekerek hırsızlığa ortak olmak nasıl bir anlayışın ürünüdür. 

Yüce dinimiz İslam bir operasyon altındadır. Haçlı seferleri ile maksadına ulaşamayanlar, şimdi de farklı senaryolarla saldırmaktadır. Mezhepçi aymazlık bu kapsamda silah gibi kullanılmaktadır. Sırf Şii veya Sünni olduğu için insanlar katledilmektedir. 

Arka tarafta haritalarla oynanmakta kaynaklar sömürülmektedir. Washington'da, Londra'da, Berlin'de, Paris'te Müslümanlar için defin merasimi sürmektedir. 

Mezhep kavgalarının Türkiye'ye de sıçraması için yoğun çabalar sarfedilmektedir. Alevi Sünni, Türk Kürt, laik antilaik, inanan inanmayan, doğulu batılı gibi suni ayrımlarla Türk milletinin çözülmesi planlanmaktadır. Bilhassa Alevi islam inancına mensup kardeşlerimiz istismar edilmekte, hassasiyetleriyle oynanmaktadır. AKP yıllardan beridir Alevi çalıştayları düzenlemekte umut tacirliği yapmaktadır. Halen bu alanda bir arpa boyu mesafe alınamamış oyalama taktikleriyle zaman geçirilmiştir. Davutoğlu yeni bir çalışmadan bahsedilse de, hükümetin Alevi kardeşlerimizin beklentilerine cevap bulması mümkün görülmemektedir. 

Biz öteden beri milli ve manevi değerlerimizin toplumsal çatışma konusu yapılmaması hususunda özel bir gayret sergiledik. Türkiye'nin inanç ve mezhep temelinde ayrışmaması içine limizden geleni titizlikle yaptık. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim