• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Devlet Bahçeli Grup toplantısında konuştu

Devlet Bahçeli Grup toplantısında konuştu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM Grup toplantısında seçim bürosuna yapılan saldırı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bahçeli grup toplantısında konuştu.

İşte konuşmasının satırbaşları: "Bir eksildik, ama hiç kimse kaybettiğimizi düşünmesin. Biz kurşunlardan tuzaklardan korkmadık. Ödün vermedik ve vermeye niyetimiz yok.

Katiller adiler insan canından geçinen iğrenç yaratıklar kendi aralarında sevinç turları atmasın. Döktükleri kanların yerde kalacağını zannetmesin. Bir ölürsek bin diriliriz. Bir gidersek bin geliriz. Saflarımızın sağlamlığını, milliyetçi hareketin tarihi yürüyüşünü kimse bozamayacaktır."

"Hepimizin başı sağolsun. Menfur saldırıda yaralanan arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Merhum arkadaşımızın ailesi artık bize aittir. Öksüz kalan yavruları bize emanettir. Kayıplarımız bizleri daha da bir hırslandıracaktır.

" Allah katında ulaşılmış şehadetten başka hiçbir şey değildir. Hamdolsun 45 yıllık çizgimizde kırıklık olmadan bu güne geldik. Toprağın altında dümdüz yatmak için toprak üstünde dimdik durduk. Türk ve İslam'ın muhteşem terkibinden ürkenler sürekli yeni arayışlara girmiştir. Türklerin varlık ve birliğini kabus olarak görenler bizi tehdit olarak algılamıştır. Devletin bölünmez bütünlüğünü sorun addedenler bizimle uğraşmaktan yorulmamıştır.

MHP'yi nasıl tuzağa çekerim, nasıl kavgaya iterim diye fitnede akıllara durgunluk vermişlerdir. Bizi durdurmak için olmadık iftiralara başvurulması tesadüf değildir. AKP-PKK ortaklığıyla kaos planlarını uygulamak için Milliyetçi Hareketi safdışı bırakmaya dört elle sarılmışlardır.

Sezai Karakoç'un şu dizeleri aynısıyla MHP'yi tanımlamaktadır. "Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak tarih susmayacak, Tarih sussa hakikat susmayacak".

Eli silahlı katillerin güpegündüz baskın yapmaları tesadüf değildir. Teröristler meydanı boş bulmuşlardır. Başbakan teröristleri şımartmıştır. İstanbul'un ortasında yapılan suikast yalnızca partimizi ve dava arkadaşlarımızı değil Türkiye'yi hedef seçmiştir. Kıyılan sadece dava arkadaşlarım değil toplumsal birliğimizdir. Türk siyaseti Esenyurt'ta kurşunlanmıştır. Milletimizin kanı Esenyurt'ta dökülmüştür.

Vatanseverler milletseverler bayrak ve ülke tutkunları topyekün saldırganların ve ateşin altında kalmıştır. Bölücü alçaklar dağdaki provokasyonlarını şehirlerde de yineleyerek niyetlerinde bir değişiklik olmadığını ortaya koymuşlardır.

MHP'yi ateşin içine nasıl çekeriz diye hesap yapmışlardır. Terörist kamplarda özenle yetişen aşağılık yüzler ateş ederek MHP'yi provoke etmek çılgınlığına soyunmuşlardır. Katillerin izi sürülmeli ve kimlikleri teşhir edilmeli ve cezaya çarptırılmalıdır. Dört şüphelinin gözaltına alıdığını biliyoruz ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İçişleri Bakanı'nın konunun üzerine ciddiyetle eğileceğini söylemesi olumlu bir tavırdır. Hükümet üyesinin bakanlar kurulu sonrası beyanları maksadını aşmaktadır. Anlaşılan hükümet emniyette sorgusu devam eden kişilerin suçsuz olduğu sonucuna varmıştır. Hükümet sözcüsü gözaltındaki şüphelilerden bahsederken belli bir yere mensubiyetleri var derken neyi kastetmektedir. Bunlar derin AKP'nin paramiliter unsurları mıdır yoksa pKK'nın tetikçileri midir? Sayın Arınç, meseleyi nasıl hafife alırsın. ŞU an meydanda PKK eylemlerine katılan bazı isimlerin, çıkarıldıkları mahkemede MİT'e ve emniyete mensubun itiraflarına şahit oluyoruz. Kardeş kavgası kıvılcımıyla ülkemizi tehlikeye sürükleyenlerin mensubiyetleri AKP midir, PKK mıdır? MHP'yi protesto için toplanıp silahla saldıranlar dağdaki Mehmetçiği şehit eden PKK'lılardan başkası değildir.

Başbakan analar ağlamasın dedikçe bu soysuzlar silahlarını masaya çıkarmış şehirlere üşüşmüştür.

Hala çözüm diyerek bunlara boyun eğilecek mi?

Esenyurt'ta vuku bulan cinayet ve yaralamalar son yıllardaki en kritik vakadır. Türkiye'yi içe dönük bir hesaplaşmaya ve tehlikeli sürece sokmak için malum çevreler çırpınmaktadır. Bekliyorlar ki Türk milleti birbirine düşsün. Etnik mücadele her yere yayılsın. MHP sokağa insin, çatışmanın tarafı haline gelsin. Esenyurt'ta Türkiye düşmanları bizim üzerimizden hassasiyetin ve tepkinin seviyesini ölçmüştür. Yolsuzlukların buharlaştırılması da güdülen amaçlar arasında yer almıştır. Ama biz bozgunculara şans tanımayacağız. Heveslerini kursaklarında bırakacağız.

Demokrasiden ayrılmayacağız, hukukun sınırlarından ayrılmayacağız. Hesap soracaksak iktidara gelerek bunu yapacağız. Başbakan ve hükümetten kanun önünde sandık yoluyla alacağımızın alayını tahsil edeceğiz. Biz son sözümüzü milletimizin "evet gün bugündür" dediği anda söyleyeceğiz. O güne kadar aklı selim içinde hareket edeceğiz. Hükümet sözcüsünün Esenyurt'taki ihanetin karşıt görüşlerin çatışması olarak sunma ahlaksızlığı öncesi olan bir senaryonun varlığına adeta delil teşkil etmektedir. Ne marazi bir haldir ki, Esenyurt'ta bölücüler saldırı düzenledikten sonra medya sessiz kalmıştır. Hükümetin aleyhindeki haberleri penguen ile sansürleyerek göstermeyen yandaş basın Esenyurt olayında da gerçeğe ket vurmuştur. Uzun süre ekranlardan alt yazı olarak bile geçmemişlerdir. Çünkü merhum şehidimizin adı Hırant Dink değil ülkücü Cengiz Akyıldız'dır."

"İşgal dönemi İstanbul basını şimdi AKP'nin gözüne girmek için yandaş limana gözünü dikmişlerdir. TRT'nin yandaşlık terfisi bekleyenler görevlileri bize yavru muhalefet diyerek sahiplerine mesaj vermişlerdir. Esenyurt'taki saldırganlığı karşıt görüşlerin çatışması olarak sunmak ne edebe ne objektifliğe ne de ahlaka sığar. MHP'yi karşıt görüşten birisi olarak itham eden diğer karşıt grup olarak kimi görmektedir. Güdümlü medya organları, uydulaşmış haberciler MHP'yi iki karşıt görüşten birisi olarak görmekten zevk duymaktadır. Şahsımı ve partimizi karalayan küstahlar MHP'yi iki uçtan birisi olarak tasvir etme densizliğini ne zaman bırakacaklardır. Biz karşı cephelerden birisi isek diğer cephede ise hem medya hem de PKK'dan başkası yoktur. Merhum Akyıldız dava şehidi olduğu kadar basın şehididir. Türk milletine tarafsız bilgi vermek basın etiğinin en önemli uzvudur. Doğruları saptırarak bir yere ulaşmak, MHP'yi itibarsızlaştırmak art niyetli basın mensuplarının boyunu ve haddini aşar. Medyanın milletin sesine kulak vermesinin olayların iç yüzünü çarpıtmadan iletmesini talep ediyoruz."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim