• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Dev Proje Çalışmasında 2 Ton Mazot Çalındı

Dev Proje Çalışmasında 2 Ton Mazot Çalındı
İzmir'in Torbalı ilçesinde Fetrek Çayı üzerinde yapılan "Sultanlar Vadisi" projesi Çaybaşı bölgesinde devam ediyor.

İzmir'in Torbalı ilçesinde Fetrek Çayı üzerinde yapılan "Sultanlar Vadisi" projesi Çaybaşı bölgesinde devam ediyor. Çalışmalarda son 1 haftada iş makinelerinin akaryakıt depolarından 2 ton mazot çalındı.

Küçük Menderes Nehri'ni besleyen, Torbalı'yı bölgenin tarımsal üretim merkezi haline getiren Fetrek Çayı'nın yoğun kirlenmeyle birlikte yok olma tehlikesi, Torbalı Belediyesi ve Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun dev projesiyle yeniden hayat bulacak. Sultanlar Vadisi projesi tüm hızıyla devam ederken, DSİ'nin kamyonlarına hırsızlar dadandı. Fetrek Çayı üzerinde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren iş makineleri mazot hırsızlarının hedefi oldu. Kimliği belirsiz kişi ve kişilerce, son 1 haftada iş makinelerinin akaryakıt deposundan mazot çalındı. Sultanlar Vadisi'nde çalışan personeller sabah saatlerinde iş makinesini çalıştırmak için kontağa bastığında olay gün yüzüne çıktı. Beş aracın deposundan toplam 1 haftada tam 2 bin litre mazot çalındı. Hırsızlık olayı akıllara "Projeye sabotaj mı yapılıyor?" sorusunu getirdi. Torbalı Jandarma ekipleri konuyla ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, son 1 haftada iş makinelerinin depolarında bulunan mazotlar azalmaya başladı. Hırsızlar depoları tamamen boşaltmak yerine her gün bir miktar mazot çaldı. Daha sonra tamamen boşaltılan depolar, şoförlerin dikkatini çekti. Durumun hırsızlık olayı olduğunu anlayan çalışanlar durumu Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığına bildirdi. Güvenlik ekipleri konu hakkında geniş kapsamlı çalışma başlattı. Olayın kim ve kimler tarafından yapıldığı araştırılmaya başlandı. DSİ yetkilileri ise mesai saatinin bitimi sonrasında olayların gerçekleştiğini doğruladı. Güvenlik güçleri ise 2 ton mazotun nasıl çalındığı konusunda incelemenin sürdüğünü aktardı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim