• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Dev Kalp Deliği Ameliyatsız Kapatıldı

Dev Kalp Deliği Ameliyatsız Kapatıldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde, 29 yaşındaki bir hastanın kalbinde doğuştan bulunan 4 santimetre genişliğindeki delik ameliyatsız kapatıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'nde, 29 yaşındaki bir hastanın kalbinde doğuştan bulunan 4 santimetre genişliğindeki delik ameliyatsız kapatıldı.

İşlemi gerçekleştiren ESOGÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Uğur Yazıcı, hasta Ali Rıza Yılmaz'ın, 2 yıldır var olan nefes darlığı ve çabuk yorulma gibi şikayetlerinin son aylarda şiddetlenmesi üzerine kliniklerini başvurduğunu anlattı. Muayenesinde, kalbinde üfürüm duyulması üzerine yaptıkları kalp ultrasonu incelemesinde, kalbin sağ ve sol kulakçığı arasında 4 santimetre genişliğinde dev bir kalp deliği (atrialseptaldefekt) bulunduğunu gördüklerini anlatan Yazıcı, "Yaptığımız detaylı incelemelerden sonra bu dev deliğin açık ameliyat yapılmaksızın anjiyografi yöntemiyle kapatılmasına karar verdik. İşlem 30 dakika gibi kısa bir sürede ve sadece kasık bölgesi uyuşturularak, narkoz verilmeksizin gerçekleştirildi. "Şemsiyeleme Yöntemi" olarak adlandırılan ameliyatsız kapama işleminin ertesi günü hastamız sağlığına kavuşmuş olarak taburcu edildi" dedi.

200 HASTA ŞEMSİYELEME YÖNTEMİ İLE TEDAVİ EDİLDİ

Doğuştan kalp deliklerinin genellikle 3 santimetrenin altında olduğunu ve "Şemsiyeleme Yöntemiyle" kapatılabildiğini anlatan Doç. Dr. Hüseyin Uğur Yazıcı, şunları söyledi;

"Daha büyük kalp delikleri ise genellikle açık ameliyatla kapatılıyor. Kalpteki bu delikler kapatılmazsa yıllar içerisinde akciğer damarlarında basınç yükselmesine daha sonra da kalp yetmezliğine neden oluyor. Başarı oranının yüksek olması, açık ameliyata göre daha az riskli olması ve hasta açısından daha konforlu olması nedeniyle uygun hastalarda bu yöntem açık ameliyata tercih ediliyor. Bugüne kadar kalp deliği olan 200'ün üzerinde hastanın "Şemsiyeleme Yöntemiyle" tedavisinin yapıldığı merkezimiz ülkemizde sayılı birkaç merkezden birisi olma özelliğini taşıyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim