• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Destici'den başörtülü öğrenciye yapılan ayrımcılığa tepki

Destici'den başörtülü öğrenciye yapılan ayrımcılığa tepki
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayan ancak valilik tarafından Burç Okulları'nda öğrenim...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayan ancak valilik tarafından Burç Okulları'nda öğrenim gördüğü gerekçesiyle kendisine ödül verilmeyen başörtülü öğrenciye yapılan ayrımcılığa tepki gösterdi. Destici, "Ne insanidir, ne vicdanidir, ne ahlakidir, ne evrensel bakış açısına uyuşur, ne de İslami'dir." dedi.

Mustafa Destici, BBP Ankara İl Başkanlığında gündemdeki konulara dair basın toplantısı düzenledi. Destici, Adana Milli Eğitim yetkililerinin, Özel Burç Vural Okulları öğrencisi İlayda Gürhan'a yaptığı ayrımcılığı eleştirdi. 28 Şubat döneminde başörtülü kızlara ve çocuklara benzer uygulamaların yapıldığını hatırlatan BBP lideri, o dönem zulme varan bu uygulamalara karşı çıktıkları gibi, bugün de karşı duracaklarını ifade etti.

MAİDE SURESİNDEN ÖRNEK VERDİ

Destici, "Ben bu uygulamayı da doğru bulmuyorum. Zulüm olarak nitelendiriyorum ve herkesi bu zulümden uzak durmaya davet ediyorum. Yani 28 Şubatçılardan farkınız kalmaz o zaman bunu yaparsanız. 28 Şubatçılarda kendi karşıt zihniyettekilere bunu yapıyorlardı. Yani burada, ne insanidir, ne vicdanidir, ne ahlakidir, ne evrensel bakış açısına uyuşur, ne de İslamidir. Allah'ın ayeti açık; Diyor ki "Bir topluluğa duyduğunuz öfke ve kin, sizi onlara karşı adaletsizliğe itmesin (Maide suresi 8. Ayet)" diyor, açık. Ya bir diyelim ki mevcut kanunları tanımıyorsunuz, ahlakı tanımıyorsunuz, vicdanı,.. diğerleri. Allahtan korkun, Allahtan.. Allah'ın ayetleri açık. Bunu söylüyorum." dedi. Destici daha sonra gülerek, bu konuşmanın ardından kendisini de paralel ilan edebileceklerini söyledi.

"TANIMIYORUM CÜMLESİ MAKSADINI AŞTI"

Öte yandan BBP lideri Destici, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı yorumladı. BBP olarak iki kez Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını ancak başvurularının kabul edilmediğini hatırlatan Destici, o dönem bu kararları birer hak ihlali olarak gördüklerini ve eleştirdiklerini belirtti. Anayasa Mahkemesi kararlarının eleştirilebileceğini ancak Tanımıyorum veya uymuyorum boyutuna gelmemesi gerektiğini kaydetti. Destici, "Bu devletin vermiş olduğu anayasal kurumların kararlarına, en üst mahkemenin verdiği karara Cumhurbaşkanı uymazsa kimin uyması beklenir acaba. Dolayısıyla, eleştirme tamamdır, eleştirilebilir ama "Uymuyorum" kelimesi, "Uymuyorum" cümlesi bence maksadını aşan bir cümle olmuştur." diye konuştu.

İKTİDARA YAKIN MEDYAYA YÜKLENDİ

Son dönemde iktidara yakın medya kuruluşlarının Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyelerini hedef göstermelerini eleştiren Destici, "Mahkeme üyelerinin çoğunluğuyla ilgili karalayıcı, iftira boyutuna ulaşan, suçlayıcı bir takım yaftaların yapıştırıldığı yazıların yazılması, haberlerin yapılması, kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılması ise tamamen yanlıştır, ahlaki değildir, doğru değildir ve bu maalesef hukuk sistemimize de, hukuka güvene de, Anayasa Mahkemesi'ne de büyük darbe indirecektir." ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR 14 YILDIR HER ŞEYİ KENDİ YAPTI AMA HİÇ SUÇU KABUL ETMİYOR"

İktidara yüklenen Destici, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğer kurumlarda bir yanlışlık varsa, 14 yıldır siz iktidarsınız. Düzeltseydiniz. Bu mahkeme üyelerinin çoğunu siz atadınız. Sizin iktidarınız atadı. A kişisi, B kişisi, sizin seçtiğiniz Cumhurbaşkanları atadı. Sizin çoğunlukta olduğunuz meclis atadı. Başkaları atamadı. Ortada bir yanlış varsa sizin yanlışınız. Zaten bu iktidarın en büyük özelliklerinden bir tanesi de şu; 14 yıllık iktidar, her şeyi kendi yaptı, ama hiç suçu kabul etmiyor. Ya kardeşim bu kadar yanlış ortadayken, ben iktidarı değil de kimi eleştireceğim. Meclis dışındaki bir partiyi mi eleştireceğim, muhalefeti ya da Çipras'ı mı eleştireceğim. 14 yıldır iktidarda sizsiniz. Bu ülkedeki işsizliğinde sorumlusu sizsiniz, yoksulluğun da sorumlusu sizsiniz, terörün de sorumlusu sizsiniz, dış politikadaki hataların sorumlusu da sizsiniz. Bu ülke hala darbe anayasasıyla yönetiliyorsa onun da vebali ve sorumluluğu sizde. " şeklinde konuştu.

Konuşmasında Destici ayrıca, Meclisteki HDP milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırılmasını istedi.Cihan

Destici'den başörtülü öğrenciye yapılan ayrımcılığa tepki

Destici'den başörtülü öğrenciye yapılan ayrımcılığa tepki

Destici'den başörtülü öğrenciye yapılan ayrımcılığa tepki

Destici'den başörtülü öğrenciye yapılan ayrımcılığa tepki

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim