• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 12 °C

Dershane taslağı Meclis'e sunuldu

Dershane taslağı Meclis'e sunuldu
Dershaneleri kapatacak kanun tasarısı dün gece Meclis’e sunuldu.

Hükümet tasarısına göre, müsteşar dışındaki Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan Talim ve Terbiye Kurulu başkanı ve kurul üyeleri, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, Strateji Geliştirme başkanı, tüm  grup başkanları ve şube müdürleri ile bütün il milli eğitim müdürleri görevden alınacak.

Tasarıya göre, özel dershanelerin faaliyetlerine 1 Eylül 2015 yılına kadar izin verilecek.  Dershanelerde 6 yıl çalışan öğretmenler mülakatla bakanlığa alınabilecek. Ayrıca lisansüstü eğitim için yurtdışına gönderilecek öğrencilere yazılı sınavın yanında sözlü sınav yapılacak. Aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçişlerde yazılı ve sözlü sınav getiriliyor.

Hükümet tasarısına göre müsteşar dışındaki Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapan Talim ve Terbiye Kurulu başkanı ve kurul üyeleri, müsteşar yardımcıları, genel müdürler, Strateji Geliştirme başkanı, tüm grup başkanları ve şube müdürleri ile tüm il milli eğitim müdürleri görevden alınacak. Genel müdür ve üstü kadrolardakiler ‘bakanlık müşaviri’ olarak, grup başkanı, şube müdürleri ve il milli eğitim müdürü kadrolarında bulunanlar ‘eğitim uzmanı’ olarak atanacak. Eğitim uzmanlığına atanacaklar harcırah almaksızın okullarda öğretmen olarak görevlendirilecek. Dört yılını tamamlayan tüm okul müdür ve müdür yardımcıları da görevlerinden olacak. Henüz dört yılını tamamlamamış olanların görev süresi de dört yılını tamamlayınca otomatik olarak sona erecek.

Aday öğretmenlere yazılı ve sözlü sınav şartı

Tasarıya göre özel dershanelerin faaliyetlerine 1 Eylül 2015 yılına kadar izin verilecek ve bunlardan özel okula veya başka bir özel öğretim kurumuna dönüşmek isteyenler desteklenecek. Dershaneler dört yıl süreyle açıköğretim lisesi olarak da çalışabilecek. Özel okula dönüşeceklerin boş kontenjanları için öğrenci başına ücret verilecek. Dershanelerde 6 yıl çalışan öğretmenler, mülakatla bakanlığa alınabilecek. Öğrenci etüt eğitim merkezlerine ise 12 yaş sınırı getirilecek. Lisansüstü eğitim için yurtdışına gönderilecek öğrencilere yazılı sınavın yanında sözlü sınav yapılacak. Tasarıda ‘eğitim alanında faaliyet gösteren bir vesayet kurumu’ olarak nitelenen Talim ve Terbiye Kurulu, bir ‘karar’ organı olmaktan çıkarılıp sadece bir ‘inceleme’ organı haline dönüştürülecek. Aday öğretmenlikten öğretmenliğe geçişte de sınav yapılacak. Bu sınav yazılı ve sözlü olacak.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim