• BIST 9949.1
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Demre’de Kıbrıs Rüzgarı Esti

Demre’de Kıbrıs Rüzgarı Esti
Antalya'nın kardeş şehri Gazimağusa'dan gelen Türk Halk Müziği korosu, verdiği konserle Demrelileri mest etti.

Antalya'nın kardeş şehri Gazimağusa'dan gelen Türk Halk Müziği korosu, verdiği konserle Demrelileri mest etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın kardeş şehri olan Kıbrıs'tan gelen Gazimağusa Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nu Demreli vatandaşlarla buluşturdu. Konseri, Demre Belediye Başkan Vekili Turgut Çulcu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Gazimağusa Belediyesi Genel Sekreteri Ayşen Ziver, Gazimağusa Belediye Meclis Üyesi Funda Acaroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Büyükşehir Meclis Üyeleri Orhan Avcı ve Ali Rıza Zorlu, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

HEM DUYGULANDILAR HEM COŞTULAR

Demre Kültür Salonu'ndaki konsere ilgi oldukça büyük oldu. 45 kişiden oluşan sanatçılar topluluğu, söyledikleri birbirinden güzel türkülerle izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Adil Sönmez'in koro şefliği yaptığı konserde, Türk Halk Müziğinden seslendirilen hüzün yüklü eserlerle duygulanan vatandaşlar, hareketli halk türküleriyle de kendinden geçti. Özellikle Semahat Özdenses'in "Akşam oldu hüzünlendim ben yine" ile Özay Gönlüm'ün "Asmam Çardaktan" eserleri, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. Konserin bitimiyle birlikte salondaki vatandaşların tümü, koro sanatçılarını ayakta alkışlayıp, hareketli türkülerin tekrar söylenmesi için "bir daha, bir daha" tezahüratında bulundu.

"ÇOK GÜZEL BİR KONSERDİ"

Konser sonrası sahneye çıkarak bir konuşma yapan Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, "Çok güzel bir konser oldu. Sanatçılarımızın seslendirdiği duygu yüklü eserlerle zaman zaman hüzünlendik, hareketli halk müziklerimizle de yerimizde durmakta zorlandık. Bizlere bu güzel akşamı yaşatan başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e, Kıbrıs'tan buraya gelip, seslendirdikleri muhteşem eserlerle bizlere türkü ziyafeti yaşatan değerli sanatçılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"TEŞEKKÜRLER MENDERES TÜREL"

Gazimağusa Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Adil Sönmez de, kardeş şehirlerin gönül bağlarını bu gibi konserlerle güçlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e teşekkürlerini dile getirdi. Sönmez, "Bu Antalya'da vermiş olduğumuz 3'üncü konser. Daha önce Kepez ve Atatürk Kültür Merkezi'nde konser vermiştik. Her konserimiz çok güzeldi ancak Demre bir başkaydı" diye konuştu.

Demre’de Kıbrıs Rüzgarı Esti

Demre’de Kıbrıs Rüzgarı Esti

Demre’de Kıbrıs Rüzgarı Esti

Demre’de Kıbrıs Rüzgarı Esti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim