• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Demirtaş’tan İtalya’ya "Ege’den Uzaklaşmayın" Uyarısı

Demirtaş’tan İtalya’ya "Ege’den Uzaklaşmayın" Uyarısı
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İtalya'da CostaCrociere'nin Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba ile bir araya geldi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İtalya'da CostaCrociere'nin Yönetim Kurulu Başkanı Neil Palomba ile bir araya geldi. Demirtaş, görüşmede yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye gelme konusunda bazı endişeleriniz olabilir ama bugünler geçecek. Panik yapmayın, Ege'den uzaklaşmayın. 2016 yılında İzmir'e tekrar gelmeye başlayın" dedi.

Palomba ise 2016 yılında Türkiye seferlerini iptal ettiklerini belirtirken, 2017'de ise tekrar Ege ve Doğu Akdeniz'e gelebileceklerini söyledi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Turizm Müdürü Mine Güneş Kaya, İtalya'nın Genova kentinde, CostaCrociere şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı NeilPalomba, Güzergâh Planlama & Deniz ve Hava Gelir Planlama Başkan Yardımcısı MarioZanetti, Güzergâh Planlama & Deniz ve Hava Gelir Planlama Yöneticisi Federico Bartoli ile İzmir ve Türkiye'ye yapılan seferleri görüşmek üzere bir araya geldi. Görüşmede, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Costa şirketinin endişelerini anladıklarını belirterek, "Haklı endişeleriniz olabilir ama bugünler geçecek. Biz zaten bugünü değil yarını görüşmek için geldik" dedi.

Türkiye'nin içeride yaşanan terör olayları ve etrafındaki çatışmalarla geçen 2015 yılında sadece yüzde 1.6 oranında turist kaybettiğine dikkat çeken Demirtaş, şöyle konuştu: "Bunun nedeni Rusya ile yaşanan olaylar. Türkiye hâlâ dünyanın en büyük 6. turizm destinasyonu. Türkiye'nin bu potansiyelini değerlendirin. Bugünler mutlaka geçecek. Panik yapmayın, Ege'den uzaklaşmayın, esnek bir program uygulayarak, uygun ortam görürseniz 2016 yılında İzmir'e tekrar gelmeye başlayın. Sadece biz değil İzmir'den çıkışınızda sizin geminizle tura çıkanlarda sizi bekliyor."

İTO Meclis Başkanı Rebii Akdurak da aynı zamanda Türk - İtalyan Ticaret Odası Başkanı olduğunu hatırlatarak, iki ülke arasında çok güçlü ekonomik işbirlikleri ve ortaklık olduğunu söyledi. Akdurak, İzmir için güvenlik açısından bir endişeleri olmaması gerektiğini, İzmir'in en güvenli liman olduğunu söyledi.

2017'DE GERİ DÖNERİZ

CostaCrociere Yönetim Kurulu Başkanı NeilPalomba ise İzmir'in kendileri için önemli bir destinasyon olduğunu, İzmir'e yıllardır bu kadar yoğun sefer yapmalarında İzmir Ticaret Odasının çok büyük katkısı olduğunu söyledi.

Palomba, 2016 yılı için Türkiye ve Doğu Akdeniz'i riskli gördüklerini ve bu nedenle seferlerini iptal ettiklerini belirterek, "Bu iptaller yüzünden THY ile yaptığımız anlaşmalardaki cezaları dahi ödemeyi göze aldık" dedi. Bu sene İzmir'e sadece bir seferleri olduğunu belirten Palomba, bu durumun sadece 2016 için geçerli olduğunu, 2017 yılında Ege ve Doğu Akdeniz'e tekrar geri döneceklerini, bu bölgeyi, İzmir'i tamamen bırakmalarının söz konusu olmadığını ifade etti. Demirtaş ve Palomba, Mart ayında ABD Miami'de düzenlenecek Kruvaziyer Fuarında tekrar bir araya gelerek, durumu yeniden gözden geçirme konusunda sözleşti.

Görüşmenin sonunda Demirtaş ve Akdurak, Palomba'ya üzerinde Piri Reis'in haritasından desen bulunan cam bir vazo hediye etti.

Demirtaş’tan İtalya’ya "Ege’den Uzaklaşmayın" Uyarısı

Demirtaş’tan İtalya’ya "Ege’den Uzaklaşmayın" Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim