• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Demirtaş: Türkiye, Enver Paşa zihniyetiyle savaşa sürüklenmiş olacak

Demirtaş: Türkiye, Enver Paşa zihniyetiyle savaşa sürüklenmiş olacak
Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu vahşet ortamında Türkiye başbakanın çıkıp "savaşı büyüteceğiz, Suriye'de,...

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bu vahşet ortamında Türkiye başbakanın çıkıp "savaşı büyüteceğiz, Suriye'de, içeride, dışarıda savaş politikalarıyla kazanacağız" söyleminin tam anlamıyla bir ucuz politika olarak değerlendirdiğini belirterek, "Şimdi aynı Enver paşa kafası Suudilerin savaş uçağını incirliğe indirecek ve muhtemeldir ki Suudilerin savaş uçağı aracılığıyla Suriye bombalanacak ve aynı Enver Paşa kafasıyla Türkiye tıpkı 1914 yılında olduğu gibi 100 yıl sonra aynı zihniyet tarafından savaşa sürüklenmiş olacak." dedi.

Demirtaş, üç gün önce Bağlar ilçesinde öldürülen 19 yaşındaki Süleyman Güzel'in ailesine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra açıklamalarda bulundu. AKP hükümetinin savaş politikası nedeniyle ülkenin her gün onlarca yerinde taziyeler yapıldığını anlatan Demirtaş, " Halen alınamamış cenazeler var." dedi.

"DAVUTOĞLU'NUN POLİTİKASI ENVER PAŞA ZİHNİYETİNİ ANDIRIYOR"

Bütün bu vahşet ortamında Türkiye Başbakanının çıkıp "savaşa büyüteceğiz, Suriye'de içeride dışarıda savaş politikalarıyla kazanacağız" söylemini tam anlamıyla bir ucuz politika olarak değerlendirdiğini anlatan Demirtaş, "İşin doğrusu Davutoğlu'nun şu günkü politikası 1914 yılında Osmanlı birinci dünya savaşına girerken Enver Paşa'nın politikalarını, Enver Paşa'nın zihniyetini andırıyor." ifadelerini kullandı.

"SUUDİLERİN SAVAŞ UÇAĞI SURİYE'Yİ BOMBALAYACAK VE TÜRKİYE 1914'TEKİ GİBİ SAVAŞA SÜRÜKLENMİŞ OLACAK"

O döneme, 1914'e dair bir anekdotu hatırlatmak istediğini belirten Demirtaş, " O günlerde İngiliz donanmasına kaçan iki Alman savaş gemisi Çanakkale boğazından geçerek Osmanlı'ya sığınmıştı. O iki Alman gemisi Yavuz ve Midilli adı verilerek Osmanlı himayesine alınmıştı. Ve yine o iki Alman gemisi kısa bir süre içinde Karadeniz sularına açılıp Rusya limanlarını bombalamış ve Osmanlı'yı savaşa sokmuştu. Şimdi aynı Enver paşa kafası Suudilerin savaş uçağını incirliğe indirecek ve muhtemeldir ki Suudilerin savaş uçağı aracılığıyla Suriye bombalanacak ve aynı Enver Paşa kafasıyla Türkiye tıpkı 1914 yılında olduğu gibi 100 yıl sonra aynı zihniyet tarafından savaşa sürüklenmiş olacak. Yine aynı Enver Paşa kafası kıyın ortası 90 bin Osmanlı askerini Kars Sarıkamış'ta Allahu Ekber dağlarında bir felakete sürüklemişti. İşte demek ki 100 yılda bir bir Enver Paşa çıkıyor. Böyle ucuz savaş kahramanlıklarıyla asarım keserim nidalarıyla bir ülkeyi ve bir halkı felakete sürükleyen senaryoları işte bu tür ucuz kahramanlar hayata geçiriyor." şeklinde konuştu.

Demirtaş: Türkiye, Enver Paşa zihniyetiyle savaşa sürüklenmiş olacak

Demirtaş: Türkiye, Enver Paşa zihniyetiyle savaşa sürüklenmiş olacak

Demirtaş: Türkiye, Enver Paşa zihniyetiyle savaşa sürüklenmiş olacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim