• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Demirtaş Sur'a asılan Türk bayrağından rahatsız oldu

Demirtaş Sur'a asılan Türk bayrağından rahatsız oldu
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Sur'a asılan Türk bayrağı hakkında "Bayrak asmak zafer değildir" dedi.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur'un Mardinkapı kesiminde kontrolü sağlayan güvenlik güçleri, surlara dev Türk bayrağı astı.

SURLARA TÜRK BAYRAĞI ASILMASI RAHATSIZ ETTİ

Bu görüntü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı rahatsız etti. Diyarbakır surlarına Türk Bayrağı asmanın bir zafer olmadığını vurgulayan Demirtaş,  bunun bir yenilgi psikolojisi olduğunu söyledi. Demirtaş, şunları söyledi:

"SUR'DA DA CİZRE'DE DE BİR BAŞARI YOK"

''Halkın önemli bir kesimi, saldırı altında olanların tamamına yakını dimdik ayaktadır. Hükümetin savaş politikası çökmüştür. Sur'da da Cizre'de de bir başarı yok, kaybedilen bir sürü can var, çökmüş bir AKP politikası var. Tam bir hezimet var, bunu saklamaya çalışıyorlar. Büyük bir kampanya ile sanki devasa bir savaş kazanılmış edası ile halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bu çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları başladığı günden bu güne durum hükümet ve güvenlik açısından çok kötü bir noktaya gelmiştir. Savaş ve çatışma yaygınlaşmıştır. Öyle ‘çatışma bitti, bu terörü temizledik, inşaata başladık' bütün bunların hepsi yalan. Başbakan yalan söylüyor. Sahadaki durum öyle değil. Tam bir çökmüş AKP siyaseti var orada. Bir zafer yok ortada.

"DİYARBAKIR SURLARINA TÜRK BAYRAĞI ASMAK MIDIR ZAFER"

Zafer dediğiniz kendi ilçene asker polis sokabilmek midir, yarını var bunun yarın ne olacak? Hani zafer, milyonlarca insanı artık duygu düzeyinde kopardın. Çürümüş cenazeler, işkence gören binlerce insan, bunların yarattığı kopuşu hesaplamıyorlar. Nedir zafer, Diyarbakır surlarına Türk Bayrağı asmak mıdır, duvarlara ‘Türk'ün gücünü tanıyacaksın' yazmak mıdır? Buysa sizin zaferiniz yanılıyorsunuz, bunların hepsi yenilgi psikolojisidir. Siz göz göre göre bir halkı düşman ilan ettiniz"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim