• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 17 °C

Demirören: "Böyle Giderse Süper Lig’de Birçok Takım Avrupa’ya Gidemez"

Demirören: "Böyle Giderse Süper Lig’de Birçok Takım Avrupa’ya Gidemez"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig'de kulüplerin mali durumları böyle devam ederse ileriki zamanda Avrupa'ya gitmelerinin...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig'de kulüplerin mali durumları böyle devam ederse ileriki zamanda Avrupa'ya gitmelerinin zor olacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, NTV Spor'da katıldığı programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirören, kulüplerin mali yönden kötü gittiğini vurgulayarak, "Federasyon başkanı olduğumda mali süreç gelecek diyordum. O günler geldi. Kulüplerimizde işler kötüye gidiyor. Herkes sermaye yapmak yerine borçlanarak gidiyor. Kulüplerimiz kendilerini toparlamaya, altyapıya dönmeyi seçmezlerse bu borçlar kapanmaz. Yasayla birlikte kulüplerin borçlarının yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Borç silme olmaz ama uzun süreli düzenleme olabilir. PTT 1. Lig'de işler düzeliyor. Ama Süper Lig'de durum kötü. Böyle giderse Süper Lig'de birçok takım Avrupa'ya gidemez. Büyük takımlarımız araştırma altında. Bizim borç silme sistemimiz devam ediyor ancak bizim kriterlerimize göre kulüplerimizde sorun yok. Kurallarımızı uyguluyoruz. Geçiş dönemi olduğu için kuralları gevşek tutuyoruz. Ama zamanı gelince de hepsini uygulayacağız. PTT 1. Lig'de bazı kulüplerin 3'er puanı silindi. Mali yapılanma olmazsa bu yaptırımlar kaçınılmaz" dedi.

"KULÜBÜ ALDIĞINIZDAKİ BORÇ MİKTARI NEYSE BIRAKIRKEN DE O BORÇTAN BIRAKACAKSINIZ"

Kulüp başkanlarının kulübü aldığı borçla bırakması gerektiğini aktaran Demirören, "Yöneticilere de sınırlandırma gelecek. Kulübü aldığınızdaki borç miktarı neyse bırakırken de o borçtan bırakacaksınız. Fazlası olursa onu cebinizde ödeyeceksiniz. Bu durum kanunla gelecek. Tüm bu bahsettiğimiz kulüpler yasasının içerisinde olacak. Mali durumdan yöneticiler de sorumlu olacak" şeklinde konuştu.

"ONLAR ZATEN GELMESİN"

TFF Başkanı Demirören, Passolig'in izleyici sayısına etkisi ile ilgili soru üzerine, "Passolig öncesi - sonrası görüşüne katılmıyoruz. İzleyici Passolig öncesi ortalama 10 bin küsürdü. Şu anda 8 bin. Aradaki 2 bin fark holigan bedava biletçi tayfası. Onlar zaten gelmesinler. Avrupa'daki 40 bin kişilik ortalamayı yakalayabilir miyiz? Bu imkansız. Ancak derbilerde olur. Bu ortalamayı hep birlikte yükseltmeliyiz. Kulüpler, taraftalar, basın. Bu konuda UEFA ile çalışmalarımız var. Taraftarı nasıl artırırız diye sunumlar yapıldı. Burada suç TFF'nin değil. Gündüz maçları önemli. Aileler gündüz maçlarına gidiyorlar. Yayıncı kuruluşu da ikna ederek gündüz maçlarını artıracağız. Futbol sadece sahada oynanan bir oyun. Bir şov işi" diye konuştu.

"DERBİLERDEKİ DEPLASMAN YASAĞINDA FEDERASYONUN KARARI YOK"

Deplasman taraftar yasağı ile ilgili olarak ise Yıldırım Demirören, "Derbilerdeki deplasman yasağında federasyonun kararı yok. Kulüpler ve il güvenlik kurulları karar veriyor. Kişisel görüşüm derbi deplasmanına gidenlerin futbola katkısı ne? Otobüs yakmak, tribün yakmak, vapur yakmak, tribünde rakibe küfretmek. Hazır değiliz. Tuvaletlere gidip kırıyorlar. Sanırsınız düşman seyretmeye gidiyorlar. Bu kültüre gelmemiz lazım" açıklamasında bulundu.

Demirören, şampiyonluk veya küme düşme erkenden belli olursa EURO 2016 için ligleri erken bitirebileceklerini de söyledi.

"EURO 2016 GRUBUMUZ NE KOLAY NE ZOR"

EURO 2016'yı da değerlendiren Yıldırım Demirören, "EURO 2016 grubumuz ne kolay ne zor. Hedefimiz yarı final, final neden olmasın? Katıldık ama kalıcı olmak da önemli. Her turnuvaya katılan bir milli takım olursa başarı da gelecektir. Çok güzel bir jenerasyon yakaladık. Fatih hocamızla bu jenerasyon gelişirse daha da iyi takım olacağız. Fransa'daki maçımızda 6 bin biletimiz var. 12 bin talep var. Güzel şeyler de oluyor. Biletleri biz vermeyeceğiz ayrıca, UEFA'da çekiliş olacak. Gurbetçi oyuncular bizi daha çok seçmeye başladı. Bu da biz geliştikçe daha çok artacaktır" şeklinde konuştu.

Demirören:

Demirören:

Demirören:

Demirören:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim