• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Demirel: MEB 582 bin öğretmen için sahte diploma avı başlattı

Demirel: MEB 582 bin öğretmen için sahte diploma avı başlattı
Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın, devlet memurluğu sınavının merkezî olarak başladığı 1999 yılından...

Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı Metin Demirel, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın, devlet memurluğu sınavının merkezî olarak başladığı 1999 yılından bugüne kadar 109 branşta kadrolu atanan 582 bin öğretmenin diplomalarını tek tek inceleyerek, sahte diploma ve göreve başlayanları tespit etmek için çalışma başlattığını söyledi. Şube binasında basın toplantısı düzenleyen Demirel, dört ayda tamamlanması planlanan çalışma sonucunda, bugüne kadar sahte diploma gerekçesiyle 76 öğretmenin görevden alındığını bildirdi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Demirel, öğretmenlerin öğrenim bilgileri de dahil bütün şahsi verilerinin işlendiği MEB Bilişim Sistemi'nde (MEBBİS) yapılan incelemede, "Kişisel Bilgiler Modülü Öğrenim Bilgileri" ekranında girilmesi gereken belgelerde de eksiklikler bulunması üzerine, il müdürlüklerinden bunların güncellenmesini istendiğini kaydetti. Söz konusu güncellemeyle öğretmenlerin atamaya esas diploma, geçici mezuniyet belgesi, tezsiz yüksek lisans diploması veya pedagojik formasyon sertifikası gibi belgelerinin MEBBİS'e tam ve doğru olarak girişinin yapılmasının istendiğini, kontrol işlemlerinin dört ay içinde tamamlanacağının belirtildiğini ifade etti.

Manisa'da 1 Şubat 2016'da öğretmenlerin okulunda, 2 Şubat'ta da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olacak şekilde diplomaların getirilmesinin istendiğini aktaran Metin Demirel, "Öğretmenlerin, karne tatilinde olması nedeniyle birçoğu memleketine veya tatil yörelerine gitmiş olmasından dolayı diplomalarını getirememesi olasıdır. Kimi diplomasını kaybetmiş de olabilir. Bu ülkede memuriyete nasıl girildiğini hepimiz biliyoruz. Bakanlıkların istediği belgeleri getirmeyen, hele hele diplomasını veya onaylanmış geçici mezuniyet belgelerini getirmeyen bırakın memuriyete başlamayı, müracaat dahi yapamaz. Eğitim-Sen olarak, her konuda olduğu gibi bu konuda da hakkaniyetli ve hiç kimseyi zan altında bırakmayacak şekilde inceleme yapılmasını, haksız bir şekilde öğretmen olarak atananların ve arkasındaki tüm ilişkilerin açığa çıkarılmasını talep ediyoruz ancak MEB'in sahte diploma incelemesinin, 1999'dan sonra ataması yapılan tüm öğretmenleri zan altında bırakacak şekilde yapılması ve tüm öğretmenleri sorgulayıcı bir tavır içine girmesi kabul edilemez." dedi.

İktidarın, bütün öğretmenlerin diplomalarını sahte diploma soruşturması bahanesiyle incelemeye aldığını savunan Eğitim-Sen Şube Başkanı Demirel, "Her şeye rağmen MEB tarafından yapılacak inceleme ve soruşturmalar, hukuka uygun ve objektif bir şekilde yapılmalı, sahte diplomayla ilgili tüm sorumlular ve arkalarındaki güçler ortaya çıkarılarak, adalet önünde hesap vermelidir." diye konuştu.

Demirel: MEB 582 bin öğretmen için sahte diploma avı başlattı

Demirel: MEB 582 bin öğretmen için sahte diploma avı başlattı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim